Dit driegangen-diner is perfect voor Valentijnsdag
Op Valentijnsdag verras je je valentijn het liefst met een lekker diner. Zo'n diner lijkt al snel ingewikkeld en tijdrovend, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Met dit driegangendiner sta je niet lang in de keuken en verras je je valentijn gegarandeerd.
Carpaccio met artisjok en rucola
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75 g gemarineerde artisjokharten
- 20 g rucola
- 1 schaal dungesneden carpaccio met pecorino en truffeldressing
- 45 g zongerijpte Taggia-olijven
Bereiding:
- Halveer de grote stukken artisjok. Meng de rucola met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en verdeel over de borden.
- Verdeel het vlees losjes over de rucola. Schep de artisjok erop. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio. Strooi de olijven erover.
Variatietip: Met de olie waarin de artisjokken zitten, maak je een lekkere vinaigrette: meng 3 el olie met 1 el azijn.
Variatietip: Liever geen rucola? Dit gerecht is ook heerlijk met waterkers.
Bron: Allerhande
Ossenhaas met truffelboter, groene asperges en hazelnoten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 40 g zeezoutboter (op kamertemperatuur)
- 25 g truffelpaddenstoelentapenade
- 125 g ossenhaas
- 1/2 tl zeezout
- 1 el arachideolie
- 125 g verse groene asperges
- 10 g ongebrande hazelnoten
- 1/2 tl selderiezout
- 20 g rucola
Benodigdheden:
- Vleesthermometer
- Grillpan
Bereiding:
- Meng 10 g van de boter met de tapenade. Schep op een stuk vershoudfolie van 25 x 25 cm. Rol stevig op tot een worstje en leg in de koelkast. Bestrooi de ossenhaas royaal met (versgemalen) peper en het zeezout.
- Verhit de helft van de olie en de rest van de boter in de braadpan en braad het vlees in 5 minuten rondom bruin. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood) en doe de deksel schuin op de pan.
- Braad het vlees in ca. 15 minuten op laag vuur tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt. Voor rosé is dit 58 à 60 °C en voor doorbakken +65 °C. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste garing. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt 15 min. rusten. Neem de truffelboter uit de koelkast en snijd in plakjes.
- Breek de onderkant van de groene asperges. Schep de asperges om met de hazelnoten, de rest van de olie en het selderiezout. Verhit een grillpan en gril de groenten in 2 delen 5 minuten. Verdeel de rucola over een serveerschaal en verdeel de asperges erover. Snijd het vlees in plakken, leg op de asperges en verdeel de plakjes truffelboter erover.
Bron: Allerhande
Chocoladetaartje voor twee
Ingrediënten voor 2 personen:
- 50 g pure chocolade 72%
- 50 ml verse slagroom
- 2 g boter om in te vetten
- 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 2 el frambozenjam
- 60 g verse frambozen
Benodigdheden:
- 2 taartvormpjes (Ø 9 cm)
Bereiding:
- Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
- Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.
Bewaartip: Je kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Snacks om met je valentijn te delen
Het is bijna zover, de dag van de liefde. We verrassen onze valentijn graag met heerlijke snacks en drankjes. Nog geen idee met welke snacks je jouw valentijn het beste kunt verrassen? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes
Deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus bevat veel groenten en staat in een handomdraai op tafel. Je kunt gemakkelijk variëren door het gehakt te vervangen voor kip of de broccoli door courgette. -
Wat Eten We Vandaag: Auberginehachee met aardappelpuree
Hachee is een traditioneel stoofgerecht, wij hebben een vegetarische variant bedacht waarbij het rundvlees wordt vervangen door aubergine en paddenstoelen. De structuur van deze groenten komt dicht in de buurt van draadjesvlees.
-
Gezellig met je Valentijn in de cel
Wie iets bijzonders wil met Valentijnsdag, kan met zijn geliefde in de Arnhemse koepelgevangenis dineren onder het mom van ‘gevangen door de liefde’. Het diner kost 145 euro per stel. Vooraf geeft pianist Jan Vayne een mini-concert. Er is nog beperkt ruimte, meldt Prisonexperience.nl. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’