PREMIUM
Deze wijnen geven Indonesische gerechten extra glans
Koken & EtenMevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: Indonesische specialiteiten.
Jaren geleden heb ik met mijn vader en schoonvader geluncht bij Sama Sebo in Amsterdam, volgens eigen zeggen ‘het oudste Indonesische specialiteitenrestaurant van Nederland’. Ik was benieuwd hoe zij ‘de Oost’ hadden ervaren. Beiden waren er tijdens de politionele acties eind jaren 40 als militair geweest. Het ophalen van herinneringen leverde niet veel op. Mijn schoonvader wilde er niet veel over kwijt. En mijn vader had het verkeerde fotoalbum meegenomen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
De ideale wijn voor deze doperwtjes? Een knisper-knapperige sauvignon blanc
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: aardappelsalade. -
Getest: Dit is de beste inbouwvaatwasser
Wat is de beste inbouwvaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.
-
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
PREMIUMKoken & Eten
Nog snel iets met asperges doen? Probeer dan dit gerecht
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: asperges. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt?