Deze stoofschotels van topchefs kun je zelf maken: echt belangrijk is een paar uurtjes tijd
Koken & EtenWat krijg je als je enkele van de allerbeste chef-koks van Nederland stoofvlees laat maken? Héél goede schotels uiteraard. Topchefs Erik van Loo, bekend van restaurant Parkheuvel (met twee Michelinsterren) en Alain Alders (tot dit voorjaar chef-cuisinier van sterrenrestaurant Vrienden van Jacob, één ster) delen exclusief aan de lezers van deze site de geheimen van hun stoofgerechten.
Erik van Loo ging onlangs bezig met stoofgerechten. ,,Wij gingen aan de slag met Ierse sukade, overigens mijn favoriete stuk rundvlees. Wij wilden een gerecht maken dat een beetje de zon op het bord brengt”, aldus Van Loo, die samen met collega-chefkoks de uitdaging aan ging op uitnodiging van The Irish Food Board, dat Iers eten wereldwijd onder de aandacht brengt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Koken & Eten
Koninklijk paar kookt in Oostenrijk: ‘De olie uit het zuiden is zo lekker, je gaat er bijna van jodelen’
Tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk stonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen in de keuken. In een cultureel centrum in Wenen hielpen zij met het bereiden van een maaltijd. Bij de kookclub worden Oostenrijkse gerechten gecombineerd met streekgerechten uit andere delen van de wereld. -
PREMIUM
Hoe Bols van de ondergang werd gered: ‘In Nederland kwamen we niet veel verder dan rum-cola’
Het was doorbijten, in coronatijd. De sluiting van de horeca wereldwijd deed de Amsterdamse likeurkampioen Lucas Bols flink pijn. Maar nu kan Bolsredder Huub van Doorne Nederland de cocktailcultuur verder bijbrengen. ,,Ik zag dat Bols verwelkte.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Kip kerrie met rijst
Deze kip kerrie is een simpel gerecht, maar vol van smaak door de kruidige kerrie en de romige crème fraîche. De toevoeging van ananas geeft het gerecht een verfrissende, zoete touch.
-
Koken & eten
Rob (47) viel kilo's af door nieuwe gadget voor diabetici: geen zakken drop meer in de auto
Diabetespatiënt Rob Geerdink kan met minder medicijnen af. Hij viel kilo’s af, heeft zijn bloedsuiker onder controle en voelt zich vooral veel beter. Met de ‘fitbit voor diabetespatiënten’ ziet hij meteen het effect van wat hij eet. -
Koken & eten
Herkomst wijnazijn blijft vaak schimmig: ‘Het is alsof je overgegeven hebt en nog een keer moet’
De tv-makers van Keuringsdienst van Waarde hebben zich gestort in de wereld van witte wijnazijn. En... rode wijnazijn. Het resultaat, dat gisteren werd uitgezonden, leverde hilarische taferelen op. ‘Vandaar dat ik azijn nooit echt zo lekker vond.’ -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.