Deze producten kun je nog eten als het over datum is
Wie herkent het niet: je koopt een product en vergeet het volledig te gebruiken. Tegen de tijd dat het product boven water komt is de houdbaarheidsdatum al verstreken. Onze eerste reactie? Weggooien natuurlijk. Doe dit niet te snel, de volgende producten kun je namelijk vaak nog eten.
Volgens het Voedingscentrum Nederland zijn onderstaande producten nog maximaal twee maanden na de aangeschreven datum te eten. Maak je dus geen zorgen over de ongeopende producten in je voorraadkast.
Meel en droge koekjes
Muesli en cornflakes
Pindakaas, hagelslag en decoratie spikkels
Chips, zoutjes, pinda's
Olie, frituurvet, instant poeder en vet
Fritessaus, mayonaise, mosterd en ketchup
Gesteriliseerde melk en vla
Bron: ELLE Eten, Voedingscentrum Nederland
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Onderzoek Consumentenbond: dieetadvies soms prutswerk
Gewichtsconsulenten maken er te vaak een potje van. Ze vragen niet naar het eetpatroon van hun klant, houden zich niet aan de Schijf van Vijf en vragen niet of hun klant aan sport doet. Dat blijkt uit een steekproef die de Consumentenbond uitvoerde. In een deel van de gevallen mócht de consulent niet eens dieetadvies geven, maar deed dat toch. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu light
Tiramisu is het favoriete toetje van velen en met reden. Wij maken deze lichtere variant met slechts vier ingrediënten: eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao.
-
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken. -
Boter nog hard? Zo maak je het snel zacht
Tijdens het bakken van taarten of cake ken je het wel: het recept vraagt om boter op kamertemperatuur en je haalt de keiharde boter uit de koelkast. Maar het smelten in een pannetje of de magnetron maakt de boter dan weer té zacht. Met dit trucje krijg je de perfecte boter op kamertemperatuur.