PREMIUM
Deze krabben staan bekend als lekkernij maar toch kun je ze beter niet vangen en opeten
Voor de zoveelste keer hield de politie dit weekend een illegale wolhandkrabvisser langs de waterkant in Maassluis aan. De beestjes zijn voor met name Chinezen een delicatesse, maar zitten in de meeste Nederlandse wateren vol met giftige stoffen.
Hoe chef-kok Harmen Ligthart van restaurant De Hinde uit Hindeloopen (Friesland) de smaak van wolhandkrab zou omschrijven? ,,Tja, dat is moeilijk in woorden te vangen. Maar ze hebben het zoete dat schaaldieren vaak hebben: een echte ‘schaaldierensmaak’.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video's
Rookmelders verplicht, maar duizenden huurders hebben er nog geen een: ‘Onbegrijpelijk’
Duizenden huurders hebben nog altijd geen verplichte rookmelder. Dat komt door een tekort aan apparaten en installateurs, maar huurders zijn zelf ook niet allemaal even welwillend. Sommigen weigeren er zelfs één. Onbegrijpelijk, zeggen ze bij de brandweer. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood. -
Koken & Eten
Waarom je aardbeien beter niet in de koelkast kunt bewaren
Julius Jaspers, bekend als kok, jurylid en kookboekenauteur, staat erom bekend dol te zijn op eten. En hij vertelt er graag over. Aardbeien brengen hem terug naar zijn jeugd, vertelt hij in zijn nieuwste podcast. -
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet?
-
PREMIUM
Dankzij een kwartiertje rennen vliegt de conditie van deze kinderen vooruit én zijn ze rustiger in de klas
Hijgend, puffend en zwetend stuiven de scholieren over het schoolplein: ze zijn al zeker vijf keer de school rond geweest. Drie keer per week rennen ze in een kwartiertje de Daily Mile van zo'n anderhalve kilometer. Met resultaat: leerlingen lopen na drie maanden gemiddeld zo'n vijftig procent harder. -
Koken & Eten
Dit is de kracht van kersen van Nederlandse bodem: 'Ze zijn uitzonderlijk goed dit jaar’
Ze zijn er weer! De roodzwarte vruchten zijn inmiddels rijp genoeg om geplukt te worden, dus de kersenstallen hebben hun deuren geopend. -
Tijd voor een nieuwe laptop? Dit is onze favoriet van het moment
We zitten aan het begin van de zomervakantie, maar voor je het weet begint een nieuw schooljaar en heb je een nieuwe laptop nodig. Na wekenlang testen hebben we onze favoriet van circa 900 euro geselecteerd.