Deze eenpansgerechten zijn binnen 30 minuten klaar
Heb je geen zin om uitgebreid te koken of een hekel aan de afwas? Dan zijn deze gerechten perfect voor jou. Ze staan binnen een handomdraai op tafel en zijn geschikt voor iedere gelegenheid.
Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 el traditionele olijfolie
- 450 g krieltjes
- 1 courgette
- 1 tl harissa
- 1 el ras el hanout kruiden
- 800 g linzen in pot
- 380 g trostomaten
- 80 g gedroogde abrikozen zonder pit
- 10 g verse platte peterselie
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 minuten. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 minuten mee.
- Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Bron: Allerhande
Sweet chili garnalen noodles in 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 g garnalen, gepeld en gewassen
- 2 courgettes, geraspt
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 6 el sweet chilisaus
- Het sap van een halve limoen
- 1 el gesneden koriander
- Zout en peper voor de smaak
- Sesamzaad als decoratie
Bereiding:
- Rasp de courgettes.
- Voeg wat olie toe aan een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak 2 minuten.
- Voeg de knoflook, zoete chilisaus, limoensap en koriander toe. Kook nog ongeveer 3 minuten tot de garnalen gaar zijn.
- Voeg de courgette noedels toe en roer totdat ze gaar en opgewarmd zijn. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en garneer met sesamzaadjes.
Bron: Salt & Lavender
Makkelijke cashew kip
Ingrediënten voor 3 personen:
- 3 stukken kipfilet
- 2 el olie voor het bakken van de kip
- 40 g cashewnoten
- 1/2 groene paprika
- 1/2 tl gember
- 1 el witte wijnazijn
- 1 1/2 el sojasaus
- 1 teen knoflook
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el lente-ui
- 1/4 ui
- Zout en peper
Bereiding:
- Verwarm een pan op laag vuur en rooster de cashewnoten gedurende 8 minuten tot ze lichtbruin beginnen te worden. Haal de noten uit de pan en leg deze apart.
- Snijd de kip, ui en paprika in stukjes.
- Verhit een pan met olie op hoog vuur. Als de olie op temperatuur is, voeg dan de kippendijen toe en bak deze ongeveer 5 minuten.
- Zodra de kip volledig is gebakken voeg je de paprika, uien, knoflook, en kruiden (gember, zout, peper) toe. Laat 2-3 minuten op hoog vuur bakken.
- Voeg sojasaus, witte wijnazijn en cashewnoten toe. Kook op hoog vuur en laat de vloeistof naar beneden zakken totdat het een plakkerige substantie is. Er mag geen overtollige vloeistof in de pan zitten na het koken.
- Serveer in een kom, besprenkel met sesamzaad en sesamolie.
Bron: Keto Connect
Eenpansgerecht met spruitjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g geschoonde spruitjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden uien
- 250 g hamblokjes
- 600 g bakaardappeltjes
- 1½ el Hollandse kruiden voor groenten
- 250 ml kookzuivel
- 1 el grofgemalen Zaanse mosterd
Bereiding:
- Halveer de spruitjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de hamblokjes, spruitjes, aardappeltjes en Hollandse kruiden toe en roerbak 7 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kookzuivel en de mosterd toe en laat 5 minuten stoven met een deksel op de wok.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Een keer geen vlees? Denk dan eens aan deze vegetarische gerechten
Vlees en vis kun je makkelijk weglaten uit veel gerechten, maar hoe zorg je ervoor dat deze vegetarische gerechten ook echt vullen? Met deze opties zit je sowieso goed. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Wat Eten We Vandaag: Fish & Chips met bierbeslag en ravigottesaus
Voor de lekkerste fish & chips gebruik je bierbeslag om de witvis in te dompelen. Welke biersoort dat is kun je mee experimenteren: bokbier in de herfst of een witbier voor de warmere dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Gele curry met krieltjes
Een lekkere Thaise curry heeft de juiste balans tussen pittige, zoete en zure smaakmakers. Voor een friszuur element gebruiken we limoensap, kokos geeft het gerecht iets zoetigs. Houd je van pittig? Snijd dan een rode peper in ringetjes en garneer hiermee de curry.
-
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
-
-
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
Deze cocktails zijn hemels voor iedere koffie-verslaafde
Weekend! En dat betekent dat we kunnen genieten van de lekkerste drankjes en cocktails. Kun je in het weekend geen afscheid nemen van je geliefde kopje koffie? Dan zijn deze cocktails met koffie iets voor jou.