De beste airfryers op de markt: dit zijn de toppers
Koken & etenHoewel nog veel mensen zweren bij een klassieke friteuse, neemt de populariteit van airfryers of heteluchtfriteuses jaar op jaar toe. De reden is simpel: het is iets gezonder en je huis ruikt beter achteraf. Dit zijn de vier beste van het moment.
Philips pionierde tien jaar geleden met de Airfryer; ze beweren zelfs dat ze er intussen al ongeveer 10 miljoen van verkochten. Andere grote huishoudmerken als Tefal, Inventum en Princess sprongen in op de trend.
Waar letten experts op bij onze selectie van de beste vier? Ten eerste op het volume: als je dan toch frietjes bakt, doe je dat meestal liever meteen voor een grote(re) groep. Verder zijn natuurlijk ook de specifieke functies van tel en keken we ook naar de al dan niet vernieuwende technologie.
Beste budgetmodel: Inventum GF552HL
Voor de meeste Airfryers betaal je tussen de 60 en 200 euro. Deze Inventum GF552HL zit onderaan de prijsklasse, maar is sowieso een zeer degelijk apparaat. Het volume is met 1,6 liter zelfs eerder als kloek te omschrijven: je bakt dus meteen 5 tot 6 porties tegelijk.
Verder heeft het toestel een instelbare timer en gelukkig ook een vaatwasbestendige bak. Veel extraatjes verwacht je natuurlijk beter niet voor deze prijs; zo is er bijvoorbeeld geen lcd-scherm.
Beste prijs-kwaliteit: Tefal Easy Fry Precision EY4018
Wil je een airfryer met een wat betere prijs-kwaliteitsverhouding? Dan land je bij toestellen van circa 100 euro. De Tefal Easy Fry Precision verliest wel wat vermogen en volume in vergelijking met de hierboven beschreven Inventum, maar compenseert dat met ingebouwde technologie die het gebruiksgemak ook echt verhoogt.
Zo heeft de airfryer een geurfilter, die ervoor zorgt dat je keuken niet urenlang nog naar frieten ruikt. De 3D Air Pulse technologie zorgt ervoor dat de hete lucht goed verspreid wordt in de pan, zodat je frieten goed gelijkmatig en knapperig bakken.
Beste upgrade: Philips AirFryer XXL HD9653/90
Bij de pionier in deze productcategorie vinden we meteen ook de beste upgrade. Op Europa’s grootste elektronicabeurs (IFA in Berlijn) stelde Philips pas geleden de Airfryer XXL met ‘Smart Sensing’-technologie voor. Die technologie past automatisch de tijd en de temperatuur van het toestel aan, afhankelijk van het voedsel dat je in de bak legt.
Op die specifieke upgrade moeten we nog even wachten tot de nieuwe toestellen effectief in de winkel arriveren, maar ook de huidige XXL-generatie scoort hoog op vlak van technologie. Zo zorgt de Twin-Turbostar technologie ervoor dat je niet meer hoeft voor te verwarmen.
Onze keuze: Princess 182025 Digital Aerofryer XXL
Onze persoonlijk voorkeur gaat uit naar de Princess Digital Aerofryer XXL: een eenvoudig toestel met acht bakprogramma’s, waarmee je zowel frieten als groenten, vlees of vis bakt. Het volume volstaat voor een doorsnee gezin, het vermogen is met 1500 watt aan de krachtige kant, de bak is uiteraard vaatwasbestendig.
De airfryer is ook veilig, want er zit een ingebouwde beveiliging in tegen oververhitting en een koele wand. Het digitale display met de draaiknop maakt instellen ontzettend gemakkelijk.
Toch lekker de frituurpan aan? Deze gefrituurde kipvleugels met hoisin zijn heerlijk:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
-
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel? -
Koken & eten
Schattige reclame met vegaworst van Unox ontroert: ‘Maar hij is niet te eten’
De nieuwe reclamespot over de vegetarische rookworst van Unox raakt een snaar. Schattig vinden fans, maar er klinkt ook gemor. Want niet iedereen blijkt gecharmeerd van de rookworst zonder vlees. -
Wat Eten We Vandaag: Wrap met sticky aubergine en sriracha mayonaise
Deze wraps met sticky aubergine zijn een leuke vervanger voor vlees. Je maakt de wraps af met sla, komkommer en een zelfgemaakte sriracha mayonaise. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel. -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
-
-
-
Video
Met deze tips maak je je mosselen pas écht lekker
Laura de Grave brengt in de videoserie Lekker Lokaal onze eetcultuur in beeld. In deze aflevering krijgt zij tips over het bereiden van mosselen van een expert. -
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
Een quiche maar dan zonder deeg en met veel lentegroenten: een koolhydraatarme maaltijd dus.