PREMIUM
Coronaproof door de drive-thru van Alfredo’s: alsof je door de teststraat rijdt, maar dan véél leuker
De Pollepel ThuisDe Mexicaanse keuken is (alweer een poosje) helemaal terug. En veel beter en authentieker dan in de jaren tachtig en negentig, toen de taco in Nederland een noviteit was. Voor De Pollepel Thuis gaan we geheel coronaproof door de drive-thru van Alfredo’s Taqueria in het Industriegebouw.
Delen per e-mail
Daar zitten we dan: twee (ex-)coronapatiënten die voor het eerst eindelijk weer naar buiten mogen. In onze eigen auto, met de ramen potdicht en mondkapjes op, wachten we in de drive-thru van Alfredo’s Taqueria op onze bestelling. Het voelt even als een soort vrolijke versie van de teststraat.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De Pollepel Thuis Maakt het uit hoe je het schrijft? Welnee! Hummus van Mecca smaakt minstens zo lekker als in Beiroet
Versgemaakt is hij veel lekkerder dan uit de fabriek. Maar waar hummus vandaan komt en hoe je het precies schrijft of uitspreekt, dat blijft een raadsel. Bij Mecca bestellen we een tweepersoons ‘hummus-diner’ voor thuis. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde quesadilla met avocado
Quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Kaas ontbreekt dan ook zeker niet in dit recept. Samen met de avocado en bonen is het een flink gevulde quesadilla die ook prima geschikt is als avondmaaltijd. Lekker met salsa, ga jij voor mild of pittig? -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Boerenkoolstamppot met paprika
Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet. Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg.
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Valse start voor het Statencafé, maar een uitkomst voor de luie thuiswerker met lekkere trek
Het nieuwe Statencafé in Rotterdam-Blijdorp was nog maar net open toen de tweede horecasluiting werd afgekondigd. Wat een pech, ook voor mij als omwonende. Maar het afhaalloket biedt uitkomst tijdens mijn thuiswerkpauzes. -
koken&weten Staat jouw kerstboom nog? Maak er iets lekkers van voor je hem op straat zet
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is je kerstboom eetbaar? -
PREMIUM
Dry january De gevaren van alcohol: ‘De lever kan al beschadigen van een glas per week’
Tijdens Dry January blijft een groeiend aantal Nederlanders van de drank af. Dikke kans dat je daardoor zes maanden lang minder drinkt en dus minder ziekten aanwakkert, zegt de Britse arts David Nutt.