Cocktailkoningin Tess weer in de race voor titel beste shaker
Koken & etenBREDA - Cocktailgoeroe Tess Posthumus is voor de derde keer genomineerd voor International Bartender of the Year. De bar Flying Dutchmen Cocktails, waar ze mede-eigenaar van is en die nog geen jaar bestaat, is genomineerd voor Best New International Cocktail Bar.
Flying Dutchmen Cocktails is de enige Nederlandse bar die op de lange lijst genomineerden staat. De cocktailbar aan het Singel in Amsterdam runt de geboren Bredase Posthumus samen met Timo Janse sinds december vorig jaar. Ze kennen elkaar van hun werk bij speakeasy bar Door74.
Nederlandse cocktailcultuur
De wedstrijd is onderdeel van het Tales of the Cocktail-event in New Orleans. Daar worden in 21 juli de winnaars van de Spirited Awards bekendgemaakt. Professionals uit de cocktailwereld hebben de bars genomineerd.
In het monumentale Odeonpand zijn Janse en Posthumus ambassadeurs voor de Nederlandse cocktailcultuur. Op de kaart staan zowel klassiekers als meer experimentele dranken. Buiten de kaart om mixen de bartenders ook persoonlijke cocktails; met een voorraad van meer dan vijfhonderd flessen kunnen ze alle kanten op.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Wat Eten We Vandaag: Auberginehachee met aardappelpuree
Hachee is een traditioneel stoofgerecht, wij hebben een vegetarische variant bedacht waarbij het rundvlees wordt vervangen door aubergine en paddenstoelen. De structuur van deze groenten komt dicht in de buurt van draadjesvlees. -
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
PREMIUMcolumn
Vega is nog steeds een vrouwendingetje, mannen willen dat niet zo snappen
Vleesverslaafde verslaggever John Bas beleeft zijn Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Vooral vrouwen leven mee. Mannen zijn niet zo van vega. Afl. 5: weet je wat ook lekker is?
-
Topkok legt het nog één keer uit: op deze tien dingen moet je letten als je gaat barbecuën
Tv-kok Julius Jaspers weet dat veel mensen barbecueën eng, een gedoe of tijdrovend vinden. Nu er perfect barbecueweer op komst is, geeft hij tien tips. -
-
-
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen? -
Video
Kim en Trump inspireren tot nieuwe, bizarre én dure gerechten
De aanstaande ontmoeting van Donald Trump en Kim Jong-un in Singapore inspireert. In elk geval de lokale horeca die voor de gelegenheid met een reeks nieuwe gelegenheidsdissen en -drankjes uitpakt.