Christian Weij
Volledig scherm
PREMIUM
Christian Weij © Koen Verheijden

Christian leefde een maand op wit brood en energiedrankjes: ‘Ik voelde me koortsig’

Koken & etenEen maand lang leefde fermenteerspecialist Christian Weij vooral op wit brood en energiedrankjes. Daarna leefde hij juist op groente, met de nadruk op de gefermenteerde. ‘Na die eerste maand was ik ziek. Ik voelde me zelfs koortsig.’

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?