Chorizo en gamba quesadilla's
Rijkelijk gevulde tortilla’s waar de gesmolten kaas uitdruipt… is er een betere snack te bedenken? Deze variant met licht pittige chorizo, cajungamba’s en cheddar wordt het lekkerst als je hem bakt op een pizzasteen, zodat de tortilla’s extra krokant worden. Geen pizzasteen of barbecue bij de hand? Geen zorgen, dan bak je ze in de koekenpan. Houd wel de temperatuur goed in de gaten om aanbranden te voorkomen.
Ingrediënten (4 personen):
- 300 g gepelde gamba’s uit de diepvries, maat 31/40 (klein)
- 3 el cajunkruiden
- 2 rode uien, in dunne ringen gesneden
- 1 el olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 8 tortilla’s (25 cm doorsnee)
- 300 g cheddar, geraspt
- 200 g chorizoworst, in kleine blokjes gesneden
- 4 el fijngehakte bladpeterselie
- Schil van 2 limoenen
Benodigdheden:
- Barbecue met deksel voor direct grillen, een voorverwarmen
- Kwastje
- Pizzasteen (optioneel)
- Brede spatel
Bereidingswijze (voorbereiding 20 minuten, bereiding 10 minuten):
- Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit hem tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Ontdooi de gamba’s en dep ze goed droog. Kruid ze met de cajunkruiden en gril of bak ze kort tot ze gaar zijn.
- Probeer de uienringen heel te houden terwijl je ze met olijfolie bestrijkt en besprenkelt met zout en versgemalen zwarte peper. Gril of bak de uienringen kort tot ze zacht worden.
- Leg vier tortilla’s op een werkblad en verdeel de cheddar, chorizo, gamba’s, uienringen, peterselie en limoenschil erover.
- Dek af met de overige vier tortilla’s en druk goed aan. Zet eventueel een pizzasteen op de barbecue en breng deze goed op temperatuur.
- Leg met een brede spatel een gevulde tortilla op de pizzasteen, dek af met de deksel en bak de tortilla circa 3 minuten, tot de onderkant goudbruin is.
- Draai de tortilla met de spatel om en bak de andere kant eveneens circa 3 minuten, tot hij goudbruin is en de kaas is gesmolten.
- Schep de quesadilla van de barbecue en verdeel hem op een snijplank in zes punten. Herhaal met de overige drie gevulde tortilla’s en serveer met een tomatensalsa.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMcolumn
Ons dorp gaat Grieks en bij Bas op Bezouki
Gehaktballetjes in tomatensaus, balletjes gevuld met geitenkaas, balletjes in citroen, balletjes aan een stokje, balletjes uit het pannetje... -
PREMIUM1
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder.
-
PREMIUM
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair. -
-
-
PREMIUMcolumn
Met erwtenvezel én erwten-eiwit. Mjammie!
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Op zoek naar een flexitarisch en toch lekker leven. Lukt dat? Aflevering 2: haverdrink is geen melk.Breda -
Wat Eten We Vandaag: Vegan appeltaart
Appeltaart, maar dan vegan. In dit recept gebruiken we plantaardige margarine en sojamelk, en dat doet niets af aan de smaak.