Chocoladetaart met rozemarijn, chilipeper en salty caramel
Ingrediënten:
- 120 g roomboter
- 175 g roomboterkoekjes
- 300 g pure chocolade (minimaal 70%)
- 1 rode peper
- 1 takje rozemarijn
- 300 ml crème fraîche
- 150 g suiker
- 200 ml slagroom
- 1 snufje fleur de sel
Extra nodig:
- Taartvorm (Ø 20 cm)
- Bakpapier
- Bakkwast
Bereidingswijze:
Taart:
- Smelt 70 g van de boter.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter.
- Vet de randen van de taart vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen.
- Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd heel fijn.
- Roer de crème fraîche, 50 g van de suiker, peper en rozemarijn door de gesmolten chocolade.
- Giet het chocolademengsel op de koekkruimels en zet de taart circa 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Salty caramelsaus:
- Schep de rest van de suiker met 3 el water in een steelpannetje en draai het steelpannetje rond tot de suiker goed gemengd is met het water.
- Verwarm de suiker met het water op laag vuur. Roer niet in de pan en laat de suiker smelten.
- Roer de karamel door met een garde zodra deze begint te kleuren.
- Neem de pan van het vuur en giet de slagroom er voorzichtig al roerend bij.
- Roer de rest van de boter en de fleur de sel door de karamel.
- Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm hem eventueel even op laag vuur als hij te dik is geworden.
Afmaken:
- Snijd de taart met een mes los van de vorm en snijd in punten.
- Serveer met de saus.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelcake met walnoten en sinaasappel-roomkaasglazuur
Wortelen geven een zoete smaak aan gerechten, vandaar dat wortelen graag gebruikt worden voor de bereiding van cake. Deze wortelcake is door de toevoeging van sinaasappel-roomkaasglazuur en knapperige walnoten een stuk verrassender dan de traditionele variant en heeft een frisse nasmaak. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen.
-
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent. -
PREMIUMKoken & Eten
Bubble tea populair bij jongeren: ‘Doet het goed op sociale media’
Bubblethee is een drankje van de toekomst als we de trendwatchers mogen geloven. Wat zit er in en welke smaak is populair? Deze experts weten er het fijne van.