Catalaanse worstspiesen met citroen-kappertjesmayonaise
Hoe maak je varkensvlees nog lekkerder? Juist! Met nog meer varkensvlees, natuurlijk. Deze in bacon en salie gewikkelde Catalaanse worstspiesen zijn bijzonder eenvoudig en snel te maken. Breng de warmte je huis binnen met dit smaakvolle mediterrane grill-gerecht.
Ingrediënten (4 personen):
Citroen-kappertjesmayonaise:
- 2 eidooiers
- 1 tl scherpe mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 2 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- Zout en peper naar smaak
- 12 Catalaanse worstjes
- 36 salieblaadjes
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 grote zoete witte ui
Benodigdheden:
- 4 Barbecue-spiesen
- Barbecue voor direct grillen of grote grillpan
Bereidingswijze (voorbereiding ½ uur, bereiding ½ uur):
- Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
- Maak de mayonaise door in een mengkom de eidooiers samen met de mosterd met een garde los te kloppen.
- Voeg vervolgens in een dunne straal langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Als je het goed doet, binden de eidooiers en de olie zich en ontstaat er een dikke emulsie.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Snijd de witte ui in acht partjes.
- Snijd de plakken gerookt ontbijtspek in de breedte doormidden en leg de twee helften naast elkaar, waarbij ze elkaar een beetje overlappen.
- Doe dit met alle twaalf plakken ontbijtspek.
- Leg vervolgens op elk setje drie salieblaadjes en wikkel de Catalaanse worstjes in de bacon en salie.
- Rijg nu om en om de Catalaanse worstjes en witte ui aan de spiesen.
- Gril de spiesen in circa 15 minuten boven het directe vuur van de barbecue, tot het ontbijtspek goudbruin en knapperig is en de worstjes stevig aanvoelen.
- Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise en je favoriete side dishes.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Fried broccolirice met Thaise saté
Zelf fried rice maken? Dit feestelijke recept bevat extra veel groenten dankzij de toevoeging van broccolirijst. De saté gemarineerd in kokosmelk en currypasta heeft een romige smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Winterse tomatensoep met tortelloni
Tijd voor een kom dampende tomatensoep: deze variant met tortelloni, ricotta en spinazie volstaat zeker weten als avondmaaltijd. -
PREMIUM
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste?
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
-
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUM
Zo herken je ‘foute’ eitjes uit de Oekraïense legbatterij: ‘Kijk op het etiket’
Kijk goed op het etiket van koekjes en mayonaise om te voorkomen dat je ongemerkt ‘foute’ eieren eet. Daarvoor waarschuwen Milieu Centraal en de Dierenbescherming, nu duidelijk is geworden dat op grote schaal eieren uit Oekraïense legbatterijen in de Europese Unie belanden.