Bye bye Blue Monday: gezond comfortfood blaast slechte humeur weg
Koken & etenBij Blue Monday hoort comfortfood. De winter duurt nog lang, de goede voornemens zijn verdampt: dan heb je eten nodig waar je blij van wordt. Deze hartverwarmende gerechten zijn nog gezond ook.
Blue Monday heeft de naam de ergste dag van het jaar te zijn. De illusie dat goede voornemens dit jaar wel standhouden, is verbroken. Wie naar buiten kijkt, ziet dat de lente nog ver weg is. En voor veel mensen is het ook een magere maand als het gaat om geld: de feestdagen hebben de bankrekening leeggetrokken.
Een goede reden om lekker voor jezelf te koken. Sandra Bekkari heeft een aantal gerechten die ontzettend lekker zijn en ook nog gezond: melanzane alla parmigiana, hotdog met broodje van zoete aardappel en kleurrijke groente en runderreepjes Stroganoff. Hieronder vind je de recepten.
MELANZANE ALLA PARMIGIANA
Voor 4 personen • 60 à 90 minuten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
PREMIUMKoken & Eten
Huur een foodtruck of een oesterman: zo krijgt bij je feest thuis een festivalgevoel
Van oesterman tot cocktailshaker: zeven ideëen om flink uit te pakken voor een zomers buitenfeest. Laat een foodtruck voorrijden of huur een dj: zo zorg je ervoor dat jouw party een knalfeest wordt – en dat kan ook zonder lawaai. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMvoor jou geproefd
Groentechips: is het een goed alternatief voor een gewoon chippie?
Groentechips lijken gezond. Er zit immers groente in, toch? Maar is dat wel echt zo? En voor welke fiets je nét dat blokje om? We trekken vijf zakken open en laten ons deskundige, driekoppig panel testen op kraak en smaak. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’.
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken. -
Koken & eten
Restaurant dat bekend werd door dode gast: diner was niet de oorzaak
Restaurant Riff in Valencia, dat vorig jaar in het nieuws kwam door een gast die overleed na een bezoek, heeft de Michelinster behouden. Dat laat de eigenaar aan deze site weten.