PREMIUM
Brussel: ‘Minder cadmium en lood in voedsel’
Voedingsmiddelen in Europa bevatten vanaf volgende maand minder lood en cadmium. Dat moet volgens Brussel de kans op kanker verkleinen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
Wat Eten We Vandaag: Luikse gehaktballen
‘Boulets à la Liégeois’, ofwel Luikse gehaktballen, is een traditioneel streekgerecht uit het Belgische Luik. De gehaktballen worden langzaam gegaard in een zoetzure saus van azijn, bier en stroop. Lekker met verse frieten en een frisse salade. -
Wat Eten We Vandaag: Paratha met pulled oesterzwam en riata
Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het gerecht bevat veel groenten en de oesterzwammen zijn een goede vervanger van vlees. -
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde kabeljauw met meergranenrijst en broccoli
Zin in een makkelijk, maar smaakvol gerecht? Ga dan aan de slag met gestoofde kabeljauw met meergranenrijst en broccoli. Door de kabeljauw te stoven in kruidige kokosmelk, wordt deze heerlijk van smaak en lekker mals.
-
PREMIUM
Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
-
-
-
PREMIUM
Hoe Rusland kaas met een Nederlands ‘korstje’ omarmde
Kaas en Rusland, het was decennialang een moeizame combinatie. Maar sinds Moskou zeven jaar geleden de invoer van kaas verbood, waagden honderden kleine boeren zich aan de productie ervan. Onder hen de kleurrijke Jay Close, die het vak in Nederland leerde. -
PREMIUM
Vegan op het platteland? Dat is allesbehalve makkelijk
Veganisme rukt snel op, maar op het platteland is dat niet altijd een gemakkelijke keuze. In vergelijking met de grote steden is het veganistische assortiment in winkels én horeca veel beperkter. ,,Als ik eens wat bijzonders en veganistisch wil eten, moet ik naar de stad toe.”