PREMIUM
Braadworststoofpot met witte bonen
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: braadworststoofpot. Met een net zo ‘slow’ rood wijntje.
,,Nou, onze zuiderburen hebben een goede antenne voor wat zich in Nederland afspeelt,” zei mevrouw Hamersma terwijl zij door Camperfood & fijne plekken bladerde, het nieuwe boek van de Vlaamse foodstylist Els Sirejacob en foodfotograaf Bram Debaenst. De afgelopen tijd krijgen we inderdaad steeds meer opgewonden telefoontjes van vrienden die het buitenleven hebben omarmd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Wijnexpert Hamersma: Doe es gek, drink superwijn van een andere druif dan chardonnay of pinot grigio
We kennen allemaal de chardonnay en de merlot: klassiekers onder de druiven. Maar wie kent de arneis of de negra? Wijnkenner Harold Hamersma selecteert tien flessen van onbekendere druivenrassen. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Koken & eten
Wat eten we met Moederdag? Dit zijn de vijf lekkerste high-teahapjes
Zondag is het Moederdag. Naar een leuk restaurant voor een high tea kan nog niet, maar haar thuis in de watten leggen wel. Met deze heerlijke hartige en zoete gerechten is succes gegarandeerd, alleen al omdat je het zelf voor haar klaarmaakt.
-
PREMIUMKoken & eten
Asperges koken zonder water: de pure smaak blijft bewaard
Asperges met beenham, gesmolten boter, ei en een glas pinot blanc: hoe klassiek wil je het hebben? Het kan ook anders, vindt Harold Hamersma. Samen met zijn echtgenote geeft hij tips voor de lekkerste wijnen bij de beste recepten. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback.