Bosschenaren ontwikkelen culinaire tosti's voor de supermarkt
Het was een lange weg, van idee tot schap. Sinds gisteren liggen de 'culinaire tosti's' van Roland van Balen en Peter Derks in het supermarktschap. Ze vertellen over de succesvolle weg die hun tosti's hebben afgelegd.
Roland van Balen en Peter Derks uit Den Bosch waren op zoek naar iets nieuws voor hun foodstart-up De Spijsbereiders. Derks: ,,We zagen de tostihype opkomen: overal schieten tostizaken uit de grond. Waarom was er geen goede tosti te krijgen in de supermarkt?'' vroegen ze zich af. Dus gingen ze aan de slag.
,,Toen we in onze ogen een goed product hadden, hebben we brutaal Albert Heijn gebeld en zijn we er met een tosti-ijzer naartoe gegaan.'' Aan een productpitch - de supermarktketen zet die regelmatig op touw - deden ze niet, bewust. ,,Wij hadden al een kant-en-klaarproduct en een afspraak met een bakker die het op grote schaal kon gaan maken. Die pitchdagen zijn meer voor mensen met een goed idee; wij waren al klaar voor de markt.''
Minder extreem
Het enthousiasme bij de super was er, maar ze moesten nog wel 'heel wat wijzigen', vertelt Derks. ,,Ik heb afgelopen jaar wel honderden tosti's geproefd, schat ik zo in.'' De supermarkt vroeg onder meer of ze de smaken wat minder extreem wilden maken. ,,Dat vergroot de slagingskans bij een groot publiek.'' En de verpakking moest anders. ,,Wij hadden enkel plastic verpakkingen, maar daarin kunnen bevroren producten doormidden breken. Daarom zit er nu ook een kartonnetje om de tosti.''
En zo belandden hun tosti's - in drie smaken: vier kazen, pepperoni & mozzarella, tonijn & cheddar - in het vriesvak van AH. Hoeveel het er in totaal zijn, willen ze niet zeggen. Derks: ,,Komend jaar ligt de tosti alleen bij Albert Heijn. Daar moeten we wel bepaalde targets halen, anders wordt hij weer uit de roulatie gehaald.''
Eén tosti kost 2,35 euro. Elke smaak heeft ander brood, met daarop een laagje saus op tomatenbasis, aldus Derks. De lekkerste? ,,Dat is appels met peren vergelijken. Maar ik denk dat ik toch ga voor de vier kazen. Die is het meest sprekend.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Zó word je gestimuleerd gezond te eten in de bedrijfskantine
Ook met broodjes kroket in het assortiment kunnen werknemers in de bedrijfskantine verleid worden tot gezonde keuzes, blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam dat vandaag gepresenteerd wordt. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
PREMIUMKoken & Eten
Luca (20) maakt van zijn liefde voor Italië een cannoli-imperium: ‘Een eigen onderneming was een wens van me’
In een loods in Heinenoord ‘fabriceert’ de 20-jarige Luca Vasseur wekelijks een kleine 20.000 cannoli. Wat dat betreft is de naam van zijn onderneming goed gekozen: I Love Cannoli. ,,De aanloop naar Valentijnsdag was een gekkenhuis. Er is zeker een pallet aan handgemaakte, typisch Siciliaanse desserts de deur uitgegaan.”Hoeksche Waard -
Bestel eens een broodje larven
Wereldwijd eten ruim 2 miljard mensen regelmatig insecten, maar in het westen is deze voedingsbron nog niet erg ingeburgerd. Toch probeert de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO ons te enthousiasmeren voor het eten van insecten.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Bruine bonensoep
Zelf bruine bonensoep maken? Wij hebben gekozen voor de snelle variant met bonen uit blik. Je kunt ook gedroogde bonen gebruiken, deze moeten wel eerst weken en koken. -
‘Beste chef-kok ter wereld’ Guy Savoy verliest zijn derde Michelinster
De Franse topchef Guy Savoy, al zes jaar op rij de beste chef-kok ter wereld, verliest dit jaar een Michelinster. Zijn restaurant valt terug van drie naar twee sterren, zo heeft de Michelingids bekendgemaakt.