PREMIUM
Biologisch eten populairder: vooral supermarkten profiteren
Koken & etenNederlandse consumenten zijn meer biologische producten gaan eten. Over het eerste halfjaar van 2018 bedroeg de stijging 7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging van producenten van biologische producten Bionext. De groei zit bij de supermarkten, de kleinere winkels hebben het moeilijk.
Voor yogadocent Dhyan Singh maakt het niet uit dat biologische producten relatief goedkoper zijn geworden. ,,Ik koop ze toch wel.” Na de kundalini-yogales die hij in Delft geeft, gaat hij altijd even bij EkoPlaza langs voordat hij terug naar Den Haag fietst. ,,Dan heb ik altijd honger.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn.
-
PREMIUMKoken & eten
Wil je afvallen? Hier zie je welke dieetgadget werkt (en welke niet)
Sander Hermsen deed promotieonderzoek naar gadgets die helpen bij het veranderen van ongewenste gewoonten. Hij ontdekte dat een trilvork wél werkt als je af wilt vallen en een stappenteller niet. Hoe zit dat? Plus: welke andere dieetgadgets zijn een aanrader? -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Koken & eten
Biologisch product in supermarkt soms al goedkoper dan A-merk
Consumenten die biologische producten kopen, zijn goedkoper uit dan vijf jaar geleden. Waren producten toen gemiddeld twee keer zo duur als reguliere, nu is dan nog 63 procent.