Familie Bast
Volledig scherm
Familie Bast © Jan Dirk van der Burg

Binnenkijken: Zo gezond eten Nederlanders

In BeeldWat eten we vanavond? Die vraag is in alle huishoudens in ons land te horen. Hoe gevarieerd die maaltijden van al die Nederlanders zijn, is nu te zien in een expositie in Ede die dit weekend is geopend.

Hieronder vind je op de eerste foto telkens een huishouden dat Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg  vereeuwigde met hun maaltijd. Op de tweede foto is informatie van de ingrediënten van de maaltijd te vinden. De ingrediënten zijn geanalyseerd door Wageningen University & Research, die de foto's verrijkt hebben met hun onderzoeksresultaten. De foto’s zijn op groot formaat te zien in Ede. De Dutch Food Week Expositie ‘Wat eten we?’ is geopend op 5 oktober als begin van de landelijke themaweek. 

Het draait tijdens Dutch Food Week om ons voedsel, onze voedselproductie en -innovatie. Boeren, tuinders, koks, wetenschappers, artsen, supermarkten, ondernemers, onderwijs en overheid laten ons zien wat wij eten. Hieronder zie je een video van het bezoek van de fotograaf aan het studentenhuis B52. 

Hou je van Nederlands eten? Hier zie je hoe je hutspot met klapstuk maakt: