PREMIUM
Bij Zeezout wil je van elk gerecht nog een beetje meer, omdat het zó lekker is
gouden pollepelZeezout. Ach, het beestje moest een naam hebben. Het had ook ‘theelepel’ kunnen zijn, zei Patrick ’t Hart toen hij zijn restaurant begon. Na 23 jaar noeste arbeid kreeg Zeezout in het coronajaar de langgewenste Michelinster.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
PREMIUMGOUDEN POLLEPEL
Vessel 11 in Rotterdam: gastronomisch dobberen op een lichtschip
De boot is rood en ligt in de Wijnhaven. Lang fietste ik er achteloos langs in de zin van ‘daar ligt een rode boot, nou en’, maar toen ik ergens las dat er een Britse gastropub in huisde, wekte dat mijn nieuwsgierigheid. -
PREMIUMgouden pollepel
Waanzinnig uitzicht op onze wereldstad tijdens diner in Euromast, maar verwachtingen worden niet waargemaakt
De Euromast trekt deze weken duizenden toeristen. Ineens was ik als Rotterdammer benieuwd naar hoe het daarboven is. En of het restaurant ‘culinair verrast’ zoals het op de site aankondigt. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.
-
Wat Eten We Vandaag: Auberginehachee met aardappelpuree
Hachee is een traditioneel stoofgerecht, wij hebben een vegetarische variant bedacht waarbij het rundvlees wordt vervangen door aubergine en paddenstoelen. De structuur van deze groenten komt dicht in de buurt van draadjesvlees. -
-
-
PREMIUMcolumn
Het mag een onsje minder, maar écht helemaal zonder?
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Zuivel & Vlees. Tijd om de balans op te maken. Aflevering 6 (en slot): de beloning.Breda -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen.