PREMIUM
Bietjes met een fruitfeest
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Op ontdekkingstocht in haar eigen winkel stuit mevrouw Hamersma op het kortste recept aller tijden.
Januari brengen we normaal gesproken altijd door in een zonnig buitenland. Maar ja, wat is nog normaal? ‘Laten we dan maar gaan inventariseren’, zei mevrouw Hamersma, nu behalve haar winkeldeur ook Nederland op slot zat. Dus bracht ze haar voorraad in kaart en bladerde ze terug in haar online bestellingen om te constateren dat Flavour van Yotam Ottolenghi in 2020 het meest verzonden pakketje was.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Ilja Gort over leven in Frankrijk: ‘Die Franse ober vindt eigenlijk dat jij hém moet bedienen’
Hij klom op van een jongen die alleen maar wilde drummen tot kasteelheer, wijnboer, schrijver en televisiemaker. En alles op eigen kompas. Selfmade man Ilja Gort (71) onderzocht alles en behield het goede. ‘Toen ik met dope ophield, kwam de drank, maar daar word je bezopen van. Van lsd kreeg je rare hallucinaties, dus dat liet ik liggen. Toen kwam ik erachter dat wijn mijn stuff was.’ -
Heineken waarschuwt voor glasschilfers in bierflesjes
Heineken waarschuwt dat er glasschilfers kunnen zitten in bierflesjes van het merk. Het gaat om kleine flesjes (25 cl) zonder statiegeld met schroefdop. -
PREMIUM
Hoe Bols van de ondergang werd gered: ‘In Nederland kwamen we niet veel verder dan rum-cola’
Het was doorbijten, in coronatijd. De sluiting van de horeca wereldwijd deed de Amsterdamse likeurkampioen Lucas Bols flink pijn. Maar nu kan Bolsredder Huub van Doorne Nederland de cocktailcultuur verder bijbrengen. ,,Ik zag dat Bols verwelkte.’’ -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUM
Voor de Hamersma's is Kerstmis een tijd om uit te buiken
De Hamersma’s gebruiken de kerstdagen om uit te buiken van een culinair jaar.
-
PREMIUM
Het nieuwe jaar in met kipcurry en een onstuimig wijntje
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Gehuld in jassen vol appelflappen stappen de Hamersma’s het nieuwe jaar in. En daarna is het tijd voor curry. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen.