Bestsellerauteur Yotam Ottolenghi komt met nieuwe serie op kookzender
Yotam Ottolenghi komt met een serie kookprogramma’s op tv. De zender Njam! gaat vanaf komende zondag ‘Ottolenghi’s Mediterranean Feast’ uitzenden.
Zijn tv-programma’s zijn volgens Njam! - de zender die de programma’s gaat uitzenden - ook internationaal een succes en waren nog niet eerder in Nederland te zien. De van oorsprong Belgische zender Njam! is online te bekijken op Njam.tv. De afleveringen van Ottolenghi zijn ook terug te zien.
De chef en kookboekenauteur is populair in Nederland, vooral vanwege de manier waarop hij groenten lekker bereidt. Zijn boeken als Plenty, Simpel en Flavour zijn wereldwijde bestsellers. Zijn laatste boek Simpel verscheen in 2018 en staat - drie jaar na dato - op dit moment op de tweede plaats in de lijst van bestverkopende boeken. Ottolenghi heeft hij daarnaast restaurants en delicatessenwinkels in Londen.
Bij de uitzendingen van Ottolenghi’s Mediterranean Feast neemt de chef de kijkers mee naar de keuken van de landen rondom de Middellandse Zee. Hij toont hoe je van elk gerecht een feest kan maken. De reis begint met het verkennen van de wilde, ruige schoonheid van Sardinië en Corsica, daarna zijn de Balearen aan de beurt met Mallorca. Dan gaat de reis naar Kreta. Ook Marokko, Turkije, Tunesië en zijn thuisland Israël passeren de revue, belooft Njam!. Tijdens zijn reis ontmoet de chef professionele chef-koks en lokale voedselhelden.
De uitzendingen zijn elke zondag om 10.30 uur (met herhalingen op 15:30 uur en 23:00 uur). Njam! wordt ook uitgezonden op kanaal 39 via het basispakket van KPN).
De chef is dol op kroketten, vertelde hij in tv-programma Jinek:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Risotto met witte asperges en gedroogde Parmaham
-
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
Koken & eten
Smaaktovenaar Ottolenghi hoeft zich thuis niet uit te sloven: ‘Mijn zoon eet liefst kale pasta’
In het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi laat de bekende kok zijn fans kennismaken met allemaal nieuwe smaakmakers. Hij belooft met zijn recepten groenten op een nog hoger plan te tillen, zonder dat het ingewikkeld wordt. ‘Het gaat erom smaakbommen te creëren.’ -
PREMIUMKoken & eten
Zin in de herfst? Zo maak je de portobellosteak van Yotam Ottolenghi
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. De ‘Flavours’ van Yotam Ottolenghi gaan als warme broodjes over mevrouw Hamersma’s toonbank deze dagen. -
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
ProefMei draait traditioneel om de drie A's. Asperges, aardbeien en ansjovis. Maar de kans is groot dat die ziltige visjes de Oosterschelde ook dit jaar niet weten te vinden. ,,We moeten ons niet blindstaren op de ansjovis, deze regio heeft zoveel meer te bieden”, zegt chef-kok René Vermeulen.Bergen op Zoom
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
-
-
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem.