Bestel eens een broodje larven
Wereldwijd eten ruim 2 miljard mensen regelmatig insecten, maar in het westen is deze voedingsbron nog niet erg ingeburgerd. Toch probeert de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO ons te enthousiasmeren voor het eten van insecten.
Volgens voorspellingen zullen er in 2050 9 miljard mensen op aarde rondlopen en om al deze mensen van voedsel te voorzien, moeten we creatief zijn. Volgens de FAO kan het eten van insecten hier een belangrijke rol in spelen. Eet daarom eens een broodje larven als lunch, is de boodschap.
Insecten bevatten namelijk veel proteïnen, vitamines en eiwitten. Daarbij komt ook nog het voordeel dat bijvoorbeeld krekels minder voeding nodig hebben om hetzelfde niveau proteïnen te produceren als de dieren die we gewend zijn te eten. In vergelijking met koeien is dat zes keer zo weinig, ze hebben vier keer zo weinig nodig als schapen en twee keer zo weinig als varkens en kippen. Ze stoten daarnaast ook minder broeikasgassen uit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Meer groente en fruit eten? Met deze 13 trucs lukt het wel
Het is niet altijd even makkelijk om voldoende groente en fruit binnen te krijgen, maar het is wel nodig. Een dieet met fruit en groente kan namelijk helpen met het controleren van de bloeddruk, een gezonde hoeveelheid cholesterol, de bloedvaten flexibel houden, botten beschermen en eigenlijk bijna het hele lichaam gezond houden. -
Als je partner gewicht verliest, is de kans groot dat jij dat ook doet
Waar de liefde al niet goed voor is: als je wederhelft gewicht verliest door gezonder te leven is er een grote kans dat jij ook afvalt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Connecticut dat recent in het gerenommeerde Obesity Journal verscheen. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’ -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden?
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante mosselen uit de airfryer
Deze mosselen maken we met behulp van een airfryer en dat zorgt voor een krokant hapje. Samen met de romige knoflooksaus en frisse schijfjes citroen, breng je de Zeeuwse kust bij je thuis. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing.