PREMIUM
‘Best of’ met pittige twist: mosselen met ’nduja
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: mosselen met ’nduja. Met een flikflakkende Italiaan ernaast.
Na een lange, lange periode van Uber Eats-tasjes aanpakken en thuisbezorgde bakjes uitpakken heropent het theater van de hoofdstedelijke horeca zijn deuren. We mogen weer. We kunnen weer. We gaan weer. En weer of geen weer: de terrassen zitten vol. En dat zullen ze ook wel blijven – het is letterlijk de nieuwe manier van buiten de deur eten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Biefstuk in pittige marinade
Het geheim van een lekker stukje vlees is een goede marinade én rust - zodat alle smaken in het vlees trekken. De marinade in dit recept is kruidig en leent zich uitstekend voor verschillende vleessoorten. De mosterd maakt de marinade wat scherp van smaak en de gerookte paprikapoeder zorgt voor een pittige en rokerige smaak. -
Dit zijn de 100 lekkerste wijnen onder de 10 euro
Zie jij door de bomen het bos niet meer als je voor het wijnschap staat? Wijnschrijver Harold Hamersma selecteerde speciaal voor deze site 100 wijnen onder 10 euro om de keuze te vergemakkelijken. Je vindt ze in deze lijst. -
PREMIUM
Lunchen bij de buren met in kurkuma-yoghurtsaus gesmoorde kip
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: in kurkuma-yoghurtsaus gesmoorde kip. -
PREMIUM
Dit bosrestaurant staat midden in de natuur: ‘De Veluwe is mijn moestuin’
We moeten vertragen. Minder prikkels, meer contact met onszelf en de natuur. Een weekendje de natuur in op een landgoed, met diner, doet wonderen. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded potato met spekjes en cheddar
Gebakken spekjes, cheddar en zure room: dat klinkt als comfort food. Deze gepofte aardappel is makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten, en zó lekker.
-
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden.