Belgische zakenman wil lunch kopen, maar blijkt 100 miljard euro rood te staan
Een Belgische ondernemer schrok zich vorige week een ongeluk toen hij een broodje wilde kopen. De transactie mislukte, omdat er niet genoeg geld op zijn rekening stond. Hij bleek 100 miljard euro(!) in het rood te staan.
Frédéric d’Aspremont ontdekte het gigantische gat op zijn bedrijfsrekening vorige week dinsdag. Tussen twee afspraken door wilde hij een broodje kopen, maar de man bleek z’n lunch niet te kunnen betalen. De Belg was ervan overtuigd dat er genoeg geld op zijn rekening stond, maar raadpleegde voor de zekerheid toch zijn bank-app.
De man was met stomheid geslagen toen hij zag dat het saldo van zijn bedrijfsrekening bij de bank Belfius 99.999.996.506,16 euro onder nul was gezakt. De man deelde een schermafbeelding van het negatieve saldo op Facebook. ‘Dank je Belfius’, schreef hij erbij. En ook: ‘Beter om geen hartpatiënt te zijn.’
De man nam meteen contact op met zijn bank. Het bedrijf liet volgens hem weten dat het waarschijnlijk om een fout ging, maar de ondernemer nam met die uitleg geen genoegen. ,,In het begin is het misschien grappig, maar het bezorgt toch een hoop stress”, zegt hij tegen de Belgische site La Dernière Heure. Zo vreesde Frédéric dat hij voor onbekende kosten zou moeten opdraaien of rente zou moeten betalen.
De Belfius-klant moest naar eigen zeggen hemel en aarde bewegen om schot in de zaak te krijgen. Het blijft nog steeds een raadsel waarom zijn rekening plots met bijna 100 miljard euro in het rood stond. ,,Een bug, het kan gebeuren”, relativeert Frédéric de gebeurtenissen op basis van de uitleg van Belfius. De bank heeft de fout intussen rechtgezet, waardoor het saldo van de Belg opnieuw normale waarden vertoont. ,,Het is erg druk geweest om alles geregeld te krijgen, maar gelukkig is het goed afgelopen.”
De bank heeft tegenover lokale media niet gereageerd.
Even de stress van je afschudden, dat gaat lekker met een relaxte lunch met een letter van kroket:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
PREMIUMcolumn
Ons dorp gaat Grieks en bij Bas op Bezouki
Gehaktballetjes in tomatensaus, balletjes gevuld met geitenkaas, balletjes in citroen, balletjes aan een stokje, balletjes uit het pannetje... -
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken? -
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken.
-
Ober blundert op rekening: ‘Voor het gezin met het afschrikwekkende kind’
Een jonge moeder is niet te spreken over een weinig subtiele opmerking die ze terugvond op de rekening na een bezoek aan haar favoriete café in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. De boodschap op de kassabon was allerminst complimenteus. -
-
-
Koken & eten
‘Voorverpakte salades zorgen voor nieuwe ziekten’
Sinds de intrede van kant-en-klare salades in de vroege jaren 80, zijn vers gesneden bladgroenten in zakjes gestaag populairder geworden. Maar naarmate die markt groter wordt, duiken er ook steeds meer nieuwe ziektes op. -
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies.