Bavaria-familie verliest 'mijnheer Frans'
Frans Swinkels - zesde generatie bij Bavaria - is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was een brouwer in hart en nieren, die tot op hoge leeftijd betrokken bleef bij het Lieshoutse familiebedrijf.
Frans Swinkels was lid van de zesde generatie van de Bavaria-familie. Hij overleed vorige week na een ziekbed van enkele maanden op 80-jarige leeftijd. 'Met het verlies van Frans gaan we een gepassioneerd ondernemer, een gerespecteerd man, maar bovenal een zeer warme persoonlijkheid missen', laat de Lieshoutse brouwerij weten. 'Mijnheer Frans', zoals hij door het personeel werd genoemd, was een brouwer in hart en nieren met een grote betrokkenheid bij de mensen met wie hij werkte.
Swinkels heeft zich 37 jaar ingezet voor het familiebedrijf. In 1962 kwam hij in dienst van Bavaria en tien jaar later trad hij toe tot de Raad van Bestuur. In 1999 is hij met pensioen gegaan. Ook na die tijd bleef hij betrokken bij de bierbrouwerij, eerst als lid en later als voorzitter van de Raad van Commissarissen (tot 2009). Daarnaast is hij bestuurslid geweest van familieholding Ambrig, de beheermaatschappij van Bavaria.
Hij heeft veel betekend voor de ontwikkeling van de bottelarij en stond aan de wieg van de ontwikkeling van de huidige productielocatie in Lieshout. Tweemaal ontving hij een hoge katholieke onderscheiding. Zo is hij benoemd tot Commandeur in de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem en tot Ridder in de Orde van Sint Silvester. Zijn vader was Piet Swinkels (1899 - 1969). Van zijn drie kinderen - een zoon en twee dochters - is zoon Pieter directielid bij Bavaria.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Door deze veelgemaakte fouten slijt je auto bovenmatig snel
Tijdens de autorijlessen wordt ons vooral geleerd hoe je schadevrij door het verkeer komt, maar niet of nauwelijks hoe je moet rijden om slijtage aan je auto te voorkomen. Als je deze slechte gewoontes afleert, gaat je auto langer mee. -
Wat Eten We Vandaag: Stevige zwarte bonensoep met pompoen en Griekse yoghurt
Zwarte bonen zijn een bron van eiwitten en vezels. Die kun je dus gerust gebruiken als basis van een voedzame maaltijdsoep. -
De 5 beste anti-kater tips
Zaterdagochtend, misschien heb je gister veel te veel gedronken en lig je nu met spijt in bed. Je bent misselijk, hebt geen trek en wil niets anders doen dan in je bed liggen. Wij hebben de beste anti-kater tips om volgend weekend geen kater te hebben. -
PREMIUM
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten.
-
Een tijdje zonder drank? Vanaf vandaag doen veel Nederlanders dat
De actie om tijdelijk te stoppen met alcohol is zo populair, dat de site IkPas.nl vanochtend uit de lucht was. De actie kent twee startmomenten: vandaag en 1 maart. Het is de bedoeling dat mensen zich aanmelden via de site. ,,De server lag eruit’’, aldus Martijn Planken namens IkPas. ,,Dat betekent dat te veel mensen zich tegelijkertijd wilden aanmelden.’’ -
-
-
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen? -
PREMIUMcolumn
Het mag een onsje minder, maar écht helemaal zonder?
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Zuivel & Vlees. Tijd om de balans op te maken. Aflevering 6 (en slot): de beloning.Breda