Albert Heijn begint met boodschappen bezorgen in België
Koken & etenAlbert Heijn gaat ook in België boodschappen thuisbezorgen. Inwoners van tien gemeenten in de provincie Antwerpen kunnen hun aankopen bij een besteding vanaf 50 euro thuis laten leveren. De bezorgkosten bedragen maximaal 5 euro.
In een eerste testfase richt de Nederlandse supermarktketen zich op de 85.000 huishouders van de tien Antwerpse gemeenten Borsbeek, Hove, Lint, Kontich, Wilrijk, Berchem, Hemiksem, Aartselaar, Mortsel en Edegem. Op woensdag 5 augustus worden de eerste boodschappen daar thuis geleverd. In een volgende fase is het de bedoeling het concept in heel Vlaanderen uit te rollen.
Op 30 minuten nauwkeurig
,,Toen we een tijd geleden de komst van thuisleveringen in België aankondigden, meldden de Vlamingen zich massaal aan op onze website’’, zegt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. ,,Inzetten op die tien gemeenten is een bewuste keuze. We willen leren van onze eerste klanten. Wat vinden ze fijn? Wat kan beter? Op deze vragen krijgen we snel antwoord. En als het nodig is, sturen we bij.”
Een thuislevering kan voor een winkelmand vanaf 50 euro en de bezorgkosten liggen nooit hoger dan 5 euro. Er is geen verschil tussen de prijzen in de fysieke winkel en de prijzen online. De levertijd is bovendien op 30 minuten nauwkeurig. Je hoeft dus nooit lang te wachten op de bezorger, is de belofte.
100 winkels
Albert Heijn is door de jaren band een vertrouwd gezicht geworden in de provincie Antwerpen. In 2011 opende de eerste Belgische Albert Heijn de deuren in Brasschaat. ,,We zitten ondertussen stevig op de rit in Vlaanderen en we blijven doorgaan met het openen van sterke, nieuwe winkels. We zijn op weg naar 100 winkels”, aldus Van den Heuvel. ,,We weten wat de Vlaming wil: Hollandse prijzen, een verrassend assortiment en persoonlijke service. Dat krijg je in al onze winkels en dus ook online.”
Bekijk hier de video's van Koken&eten:
Bekij
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge. -
Buiten Koken
‘Geroosterde marshmallows zijn het grootste feest van de camping’
Laat de luxe keuken even links liggen. Deze zomer ontdekken we de charme van buiten koken. Van primitief op vuur tot chic met een moderne barbecue. -
PREMIUM
Acht tips voor gezond eten: 'Laat goedkoopste pasta in het schap staan'
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Met slimme keuzes kom je met een klein budget toch aan je dagelijkse portie vitamines en mineralen. Acht tips van hoogleraar humane voeding Edith Feskens. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.
-
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
PREMIUM
Nico en Michael kweken vissen in mini-zee in een loods: helft is om te eten, andere helft gaat in echte zee
De aanloop kende wat vertraging, maar binnenkort moeten dan toch de eerste tarbotjes rondzwemmen in zeevissenkwekerij Blue Linked in Zuid-Holland. In het afgelopen jaar werkten Michael Laterveer en Nico Leeuwenstein gestaag verder aan hun project en de eerste bassins worden nu gevuld.