1. Restaurant roept recessiekaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Restaurant roept recessie­kaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’

    Nee, de eigenaren van restaurant Robuust in Nieuwegein en IJsselstein hebben het financieel niet makkelijk, met de hoge personeelskosten en stijgende gasprijzen. Maar dat de gasten in hun restaurant óók stukken minder te besteden hebben, wordt steeds vaker duidelijk. De ondernemers riepen een ‘recessiekaart’ in het leven. ,,Een menu met alleen maar écht betaalbaar eten.’’
  2. Anouk en Stephen willen Nederland veroveren met vegan-tegenhanger van de McDonald’s: ‘Niet doorsnee’
    PREMIUM

    Anouk en Stephen willen Nederland veroveren met ve­gan-tegenhan­ger van de McDonald’s: ‘Niet doorsnee’

    De Woerdense Anouk Hermanides en Stephen Nieuwenhuis hebben het er maar druk mee: naast de zorg voor hun vijf kinderen - die ze veganistisch opvoeden - openden ze in het afgelopen jaar twee veganistische restaurants in Utrecht en Rotterdam. Ze hebben de Canadese Copper Branch-formule naar Nederland gehaald en houden zich vast aan hun doelstelling: tientallen restaurants openen door heel Nederland.

Eetrecen­sie