Jesse van Schaik (16) bij een actie van Extinction Rebellion. ,,Ik hoop dat jongeren wakker worden en mee gaan doen.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Jesse van Schaik (16) bij een actie van Extinction Rebellion. ,,Ik hoop dat jongeren wakker worden en mee gaan doen.’’ © Frank Jansen

Jesse (16) voert actie met Extinction Rebellion: ‘Mijn toekomst wordt afgepakt waar ik bijsta’

Klimaatcrisis, wooncrisis, identiteitscrisis: jongeren van nu hebben wel érg veel op hun bordje. Ze voelen twijfels, woede en hebben zorgen om hun toekomst. Zij groeien op in een wereld die in brand staat. Felle activiste Jesse en deskundigen schetsen het sombere perspectief.

 1. TERUGLEZEN | Wereldleiders spreken over klimaatverandering in Glasgow
  COP26

  TERUGLEZEN | Wereldlei­ders spreken over klimaatver­an­de­ring in Glasgow

  Ook de internationale zeescheepvaart wil zijn klimaatdoelen flink aanscherpen. Eerder beloofde de sector de uitstoot van CO2 tegen 2050 gehalveerd te willen hebben zoals de bedoeling was van de Wereldvaartorganisatie IMO. Nu wil de zeescheepvaart tegen die tijd geen extra CO2 meer in de atmosfeer brengen. Volg de laatste ontwikkelingen rondom de klimaattop in Glasgow hier. Het nieuws van maandag lees je hier terug.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?