Volledig scherm
PREMIUM
Tilburg - 28-3-2018 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Hille van der Kaa © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

:-) !!!

De knipoog ;) verdient een plek in de krant, stelt Hans Bennis deze week in onze maandageditie. De algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie vindt dat populaire leestekens van WhatsApp best passen in serieuze teksten. Het driedubbele gebruik van uitroeptekens, of de combinatie van het uitroep- en het vraagteken bijvoorbeeld. Ze geven volgens hem een emotie weer die we anders moeilijk kunnen uitdrukken.

Ik stel me dat zo voor: Dikke rook boven Bergen op Zoom!!! op de voorpagina van woensdag. Of: Wachten is niet erg, we drinken gewoon een wijntje :) in een eetrecensie van Hessel de Ree.

 1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
  PREMIUM
  interview + video

  Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

  BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

Poll

Het zal fijn zijn als het volgende week weer tropisch warm wordt.

Het zal fijn zijn als het volgende week weer tropisch warm wordt.

 • Eens (30%)
 • Oneens (70%)
604 stemmen