Aangeboden door Zuylen Uitvaartverzorging
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van BN DeStem zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Zuylen Uitvaartverzorging

Wat maakt begraven zo bijzonder?

Zuylen UitvaartverzorgingHet is een gegeven dat mensen zich de afgelopen jaren meer lieten cremeren dan begraven. Hoog tijd om de bijzondere aspecten van begraven ook eens op een rijtje te zetten.

Allereerst wat interessante feiten

Volledig scherm
© Zuylen Uitvaartverzorging

Uit representatief onderzoek blijkt dat mensen tot 40 jaar een duidelijke voorkeur hebben voor begraven. Oudere mensen daarentegen kiezen eerder voor cremeren met als voornaamste reden dat ze de volgende generatie niet willen opzadelen met de zorg voor hun graf. Wat blijkt? Het merendeel van die generatie vindt het helemaal niet erg om het graf van een dierbare overledene te verzorgen.

Kortom: laten we weer eens stil staan bij de voordelen van begraven:

• Nederland telt ruim 4.400 begraafplaatsen vol historie en cultuur. Voor nabestaanden is er altijd wel een begraafplaats in de buurt om naartoe te gaan. De plek van het graf kun je vaak zelf kiezen en persoonlijk vormgeven met groen en steen.

• Het is fijn om naar een eigen plek te gaan in een omgeving die ingericht is op herdenken. Het zijn vaak momenten van bezinning, van rust en herinneren en het kan leiden tot een zekere reflectie op ons hectische, vluchtige bestaan. Na het bezoek laat je de plek achter je en stap je het volle leven weer in. 

• Begraafplaatsen vormen een groene oase in een verstedelijkte omgeving en leveren een belangrijke bijdrage aan de ecologie. Dat is ook de reden dat we begraafplaats Zuylen ‘Begraafpark Zuylen’ noemen.

• Het onderhoud aan het graf kun je zelf doen, maar vaak ook uitbesteden aan de begraafplaats of aan een hovenier.

Volledig scherm
© Zuylen Uitvaartverzorging

• Er zijn nog steeds nieuwe mogelijkheden voor begraven. Zo biedt Begraafpark Zuylen de unieke mogelijkheid om bovengronds te begraven.

• Begraven is de meest duurzame vorm om overledenen hun laatste rustplaats te geven.

• Recent heeft Zuylen Circle stone opgericht. Een prachtig duurzaam initiatief om bestaande grafstenen (van graven waarvan de grafrechten verlopen) een tweede leven te geven. Via een aangesloten netwerk van steenhouwers kun je een bestaande steen hergebruiken door deze opnieuw te laten ontwerpen.

• Vaak wordt gedacht dat de kosten voor begraven heel hoog zijn en cremeren juist goedkoper is. Deze vergelijking gaat echter mank omdat je bij begraven een eigen rustplaats krijgt voor minstens tien jaar. Kies je na een crematie om een asurn in een urnengraf te plaatsen, dan zijn de kosten nagenoeg gelijk.

Meer weten over begraven? 

Neem eens een virtueel kijkje op het Begraafpark van Zuylen via onze nieuwe virtuele tour.  

Bellen of mailen voor meer informatie mag natuurlijk ook.

Begraafpark Zuylen
Tuinzigtlaan 11
4813 XH Breda
Telefoon: 076 521 9453
E-mail: info@zuylen.nl

Of bezoek de website: www.zuylen.nl

Volledig scherm
© Zuylen Uitvaartverzorging