Volledig scherm
© Alexander Vingerhoeds

Was alle munitie uit Tweede Wereldoorlog in schuur Etten-Leur onklaar gemaakt?

ETTEN-LEUR – Was de munitie uit de Tweede Wereldoorlog die na een brand in een schuur aan de Paukeslag in Etten-Leur werd ontdekt onklaar gemaakt? Hoeveel munitie had de 30-jarige verdachte nog in bezit? En voldeed hij aan de voorwaarden voor de ontheffing? 

Op die vragen hoopt de politie de komende tijd antwoord te krijgen. Dat laat de politie dinsdag in een tussentijds bericht over het verloop van het onderzoek weten.

Explosies

Op maandagavond 29 mei ontstond er in het schuur bij een woning aan de Paukeslag een brand. Daarbij waren ook explosies te horen. Na de brand vond de politie in de woning en de restanten van de schuur  honderden kilo’s munitie. De bewoner is verzamelaar van munitie uit de Tweede Wereldoorlog. De man had daar een ontheffing voor.

Volgens de ontheffing moet de munitie dan wel onklaar zijn gemaakt. Volgens de politie lijkt het gezien de brand en de explosies er niet op dat de munitie onklaar was gemaakt. 

 De man is ernstig ziek en zit niet in de cel. Hij is nog wel verdachte. 

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Volledig scherm
Een van de aangetroffen stukken munitie in de schuur aan de Paukeslag in Etten-Leur. © Politie
Volledig scherm
© Hélène Schenk
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
839 stemmen