Volledig scherm
Een schaap met vier lammeren bij John Sterrenburg. © copyright Marc Bolsius

Warm lentegeluk in de vrieskou: vierling van lammetjes geboren in Rosmalen

ROSMALEN - Terwijl de koudste week van de winter nog moet aanbreken, is er in Rosmalen al wat ruimte voor warm lentegeluk. Om twee uur afgelopen nacht beviel een Veluws Heideschaap van twee lammetjes, maar tot verbazing van schapenherder John Sterrenburg volgden er in de uren daarna nog twee.

Een vierling dus. En dat terwijl de temperatuur komende week richting de -10 gaat. Maar waar veel mensen lammetjes misschien associëren met lente en krokusjes, heeft Sterrenburg het momenteel juist topdruk. In totaal verwacht de schapenherder zeker vierhonderd lammetjes.

Verrassing

Maar de vierling, dat was toch wel een verrassing voor Sterrenburg. Hij gaat nou eenmaal niet voor de bevalling al zitten voelen en prikken in een schaap, om te kijken hoeveel lammetjes erin zitten. En het Veluws Heideschaap krijgt volgens de kenner vrijwel nooit een vierling. ,,Gemiddeld krijgen deze schapen 1,2 lam. Dus twee lammetjes was eigenlijk al mooi geweest."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
3-0
AEKAEK
away logo

poll

Het moet voor de straf niet uitmaken in welke wijk het delict wordt gepleegd.

Het moet voor de straf niet uitmaken in welke wijk het delict wordt gepleegd.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
355 stemmen