Majda viert in haar eentje haar verjaardag. Zoals ze in de tandpastareclame ook altijd zeggen: dit is een gedramatiseerde weergave van de werkelijkheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Majda viert in haar eentje haar verjaardag. Zoals ze in de tandpastareclame ook altijd zeggen: dit is een gedramatiseerde weergave van de werkelijkheid. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Waarom vrienden maken na je 25e zo moeilijk is

LONGREADHoe maak je vrienden? Op de basisschool ging het simpel. Eén keer tikkertje spelen, hopen dat je wordt uitgenodigd voor de verjaardag en je was binnen. Middelbare school niet anders, mits je ‘tikkertje’ vervangt voor ‘je aantekeningen delen’. Maar nu lijkt het niet zo makkelijk meer te gaan. Een keertje borrelen is niet genoeg. Er is meer nodig om vrienden te maken. Maar wat dan?

Als verslaggevers wilden we experimenteren. Beiden zijn we verhuisd naar een andere stad (voorbeeld: Groningen - Breda). Beide eind 20, allebei fulltime aan de bak en toch is er de behoefte aan iemand in de buurt (dus niet die vriendengroep aan de andere kant van het land) om een biertje mee te drinken. Huilend met een bak ijs, je moeder onder de sneltoets van je telefoon: niet de droom. Lasergamen, bitterballen kanen en je verjaardag vieren doe je toch liever in groepsverband.

Poll

Ik wacht met het boeken van mijn zomervakantie naar het buitenland.

Ik wacht met het boeken van mijn zomervakantie naar het buitenland.

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
726 stemmen