Volledig scherm
PREMIUM
Vanwege de droogte moest de kermis in Dongen voor het tweede jaar zonder vuurwerk afsluiten. Toen lukte het nog wel om een lasershow te regelen. Jacky Leander van de stichting Beheer en Behoud Kermissen wil komend jaar een alternatief achter de hand hebben als het weer zo droog is. © Jan Stads/Pix4Profs

Vuurwerkverbod bij evenementen Brabant door droogte

DONGEN - Vanwege de droogte is er een vuurwerkverbod in de provincie Noord-Brabant. Om die reden kon de vuurwerkshow van de Dongense kermis dinsdag niet doorgaan. Ook voor andere evenementen dreigt een verbod. Jacky Leander van de stichting Beheer en Behoud Kermissen is teleurgesteld. ,,We regelen het altijd goed met de brandweer.”

De aanhoudende droogte leidt er toe dat voor de hele provincie een zogeheten Fase 2 is afgekondigd, waarbij de kans op een natuurbrand groot is. Datzelfde hoge brandgevaar geldt voor de provincie Zeeland, voor Zuid-Limburg en het Noordoosten van het land. Vuurwerkbedrijven in deze regio's die een vergunning hebben gekregen voor kermis of evenement, krijgen te horen dat de show niet doorgaat.  In Breda zijn onder meer bij Breda Live, het Spanjaardsgat concert en bij Pussy Lounge vuurwerkshows verzorgd.  

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
EINDE
0-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-3
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
0-1
FC UtrechtUTR
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-0
Heracles AlmeloHER
away logo

Poll

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

Als de boeren de aanvoer naar de supermarkt blokkeren, zijn ze mijn sympathie kwijt

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
2170 stemmen