Volledig scherm
stockpzc stockadr verkeerscontrole controle politiecontrole boete bekeuring boetes politie © ThinkStock

Verkeerregelaars in Oosterhout bespuugd en in het gezicht geslagen

OOSTERHOUT - Twee verkeersregelaars werden maandag rond 16.30 uur op de Florijnstraat in Oosterhout bespuugd en geslagen. Ze hebben aangifte gedaan van mishandeling, belediging en bedreiging.

Op de Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen heeft maandag rond het middaguur een frontale aanrijding op de N631 tussen twee personenauto's plaats gevonden. De aanrijding gebeurde ter hoogte van recreatiepark het Haasje. 

Er ontstond een file op de Florijnstraat, waar gecertificeerde verkeersregelaars met herkenbare hesjes aan het werk waren. Het verkeer richting Rijen was afgesloten en het verkeer werd omgeleid. 

Spugen

Een automobilist kwam scheldend aanrijden waarna een verkeersregelaar hem rustig probeerde te krijgen. De bestuurder spuugde hem meerdere malen op zijn handen. Hij riep bedreigingen en parkeerde de auto even verderop. 

Er ontstond een gesprek met een andere verkeersregelaar tot de bijrijder zich ermee ging bemoeien. De verkeersregelaar nam een foto van de auto, waarop de eigenaar eiste dat hij de foto moest verwijderen of anders zou er geslagen worden. De aangever weigerde en kreeg klappen in zijn gezicht. Zijn collega alarmeerde de politie, waarna de mannen wegreden richting Rijen. 

Aangifte

Beide verkeersregelaars hebben aangifte gedaan van mishandeling belediging en bedreiging, zo laat een politiewoordvoerder weten. Waarom de automobilist scheldend en en tierend kwam aangereden, is niet duidelijk. 

De politie doet verder onderzoek. 

Poll

De excuses van de premier over het handelen van de overheid tijdens de Holocaust zijn just in deze tijd zinvol.

De excuses van de premier over het handelen van de overheid tijdens de Holocaust zijn just in deze tijd zinvol.

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1001 stemmen