Volledig scherm
2017-10-03 18:12:02 RIJSWIJK - Vegetarische boterhamworst en kipworst. De Vegetarische Slager moet van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een groot aantal productnamen veranderen. ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP

Vegetarische slager overweegt juridische stappen na naamstrijd

LANGEWEG - Jaap Korteweg, directeur van de Vegetarische Slager, overweegt juridische maatregelen te nemen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

De stampij die is ontstaan over productetiketten die misleidend zouden zijn, heeft het bedrijf van de man uit Langeweg schade berokkend, laat hij donderdag weten.

,,En het heeft mij veel tijd en energie gekost. We gaan bekijken hoe we hier definitief een eind aan kunnen maken'', aldus Korteweg. Woensdagavond maakte de NVWA bekend dat de Vegetarische Slager zijn etiketten toch niet hoeft te veranderen. 

Vorige week tikte de toezichthouder het bedrijf nog op de vingers omdat verwijzingen op de etiketten over bijvoorbeeld 'speckjes' misleidend zouden zijn.

Aanduidingen

Nu zegt de warenautoriteit dat de klacht niet ging over producten die in de schappen liggen, maar gaat over de aanduidingen op de website van het bedrijf. Korteweg van de Vegetarische Slager verwondert zich over deze verklaring. 

Hij wijst erop dat Benno Bruggink van de NVWA vorige week op televisie, met de verpakking in de hand, nog zei dat de etiketten niet kloppen. ,,We waren sowieso al zeer verbaasd over de stap van de NVWA, want iedereen die verstand heeft van food zegt dat wij op de goede weg zijn.''

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Stints in de ban doen heeft geen zin. Hoe verdrietig ook: ongelukken kunnen altijd gebeuren.

Stints in de ban doen heeft geen zin. Hoe verdrietig ook: ongelukken kunnen altijd gebeuren.

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
71 stemmen