Volledig scherm
Een zomerse foto van het Spanjaardsgat in Breda, dat vol ligt met drijvende objecten tijdens het evenement Breda Drijft. © ron magielse / pix4profs

Stuur ons uw mooiste zomerfoto

Op vakantie of gewoon in de achtertuin; zorg dat je je camera bij de hand hebt voor het maken van de mooiste, zonnigste of gekste zomerfoto’s. BN DeStem is op zoek naar uw leukste zomerfoto's. Alle inzenders maken kans op mooie weekprijzen en/of de hoofdprijs aan het einde van de zomervakantie.

Zomerfoto's kunnen ingestuurd worden tot en met woensdag 21 augustus. In de krant verschijnen vanaf de week van 8 juli wekelijks twee pagina's met een selectie van de ingezonden foto's, op dinsdag en op vrijdag. De laatste pagina verschijnt op vrijdag 24 augustus. Elke vrijdag wordt er een weekwinnaar bekendgemaakt en aan het einde van de  vakantie wint één inzender de hoofdprijs. Alle inzendingen worden online gepubliceerd via bndestem.nl/zomerfoto

Prijzen:

Hoofdprijs: Aan het einde van de zomer kiezen we uit alle inzendingen een winnaar. Die ontvangt een iPad ter waarde van 320 euro.
Weekprijs: Fotoboek ter waarde van 34,95 euro. Bundel je foto’s in een fotoboek XL van Smartphoto en kijk terug op je mooiste herinneringen. 

Voor alle inzenders

Alle inzenders ontvangen 25% korting op alles bij Smartphoto bij gebruik van de code SMARTPHOTOZOMER.  De code is geldig tot en met 31 oktober 2019 en is niet te combineren met andere actiecodes. Tevens is de code niet van toepassing op de verzend- en verwerkingskosten.

Hoe werkt het?
1. Ga naar smartphoto.nl
2. Maak je fotoboek of kies een ander fotocadeau
3. Gebruik de actiecode SMARTPHOTOZOMER in je winkelmandje

Volledig scherm
©

Voorwaarden:

- Bestanden bestaan uit minimaal 1 MB en maximaal 3 MB. Gelieve foto’s aan te leveren in .jpg. Je kunt meerdere keren insturen.
- Om mee te kunnen dingen naar een prijs dien je je voornaam, achternaam, woonplaats, email en telefoonnummer in te vullen.
- Bij het inzenden van de foto geef je verder aan waar de foto is gemaakt en kun je een korte beschrijving meesturen.
- Wekelijks wordt de weekwinnaar bekendgemaakt.
- Inzenders stemmen ermee in dat hun foto onbeperkt en zonder vergoeding door de Persgroep kan worden gebruikt.
- We gebruiken je persoonsgegevens om de bijdrage te kunnen bewaren en publiceren. Ons privacystatement vindt je hier.
- Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

De foto's kunnen ingezonden worden via het mailadres: zomerfoto@bndestem.nl of u kunt uw foto(‘s) uploaden via onderstaand formulier. Foto’s moeten minimaal 1 MB groot zijn. We willen graag weten wie er op de foto staat, wat we op de foto zien en waar deze gemaakt is. Vermeld ook altijd uw voor- en achternaam en woonplaats. Alleen inzendingen die aan deze voorwaarden voldoen, worden gepubliceerd en dingen mee voor de prijzen.

FOTOTIPS


Uniek moment

De mooiste foto’s moeten het hebben van het moment waarop ze gemaakt zijn. Zorg dat je foto een gebeurtenis vastlegt die niet op elk moment gemaakt kan worden. De beroemde fotograaf Cartier Bresson noemde dit “het beslissende moment”.

Uitsnede

Maak een uitsnede van je foto. Meestal kunnen er stukken van de foto afgesneden worden en wordt de foto er zelfs beter van. Een veelzeggende wolkenlucht kan mooi zijn, maar veel lucht of een lege voorgrond kunnen zonder problemen in de prullenbak en je foto ziet er een stuk beter uit.

Focus

Een scherp onderwerp en onscherpe achtergrond en voorgrond geven een foto vaak meer zeggingskracht. Dat lukt niet met een smartphone maar wel met een echte camera door een langere telelens te kiezen en/of een grote diafragma opening, waardoor je weinig scherptediepte hebt.

Compositie

Zet je onderwerp niet in het midden van de foto. Door het onderwerp op één derde van het midden te plaatsen wordt een foto meestal spannender. Dit geldt ook voor een horizon. Hiermee voldoe je in veel gevallen aan de regels van de gulden snede, die zorgen voor een spannende compositie.

Poets je lens!

De allerbelangrijkst tip voor fotografie met je smartphone. Vette vingers en stof zorgen voor wollig onscherpe foto’s met je telefoon. Vooral als er lichtbronnen in beeld zijn is dit heel storend. Het verschil met een schone lens zal je verbazen.

De redactie gebruikt uw persoonsgegevens om de bijdrage te kunnen plaatsen. Ons privacystatement vindt u hier: persgroep.nl/privacy.

Poll

Wifi op onze vakantiecamping? Dat hoeft voor mij niet.

Wifi op onze vakantiecamping? Dat hoeft voor mij niet.

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
874 stemmen