Ien van den Heuvel en Nick van den Bossche op een vlucht van Laos naar Thailand in een bijna leeg vliegtuig, terwijl tal van wanhopige reizigers ook mee hadden gewild.
Volledig scherm
PREMIUM
Ien van den Heuvel en Nick van den Bossche op een vlucht van Laos naar Thailand in een bijna leeg vliegtuig, terwijl tal van wanhopige reizigers ook mee hadden gewild. © Yolanda Sjoukes

Reizigers ‘vogelvrij’ in Bangkok, Bergs stel zat als 'ratten in de val’

BANGKOK/BERGEN OP ZOOM - Wanhopige reizigers zitten op het vliegveld van Bangkok als ratten in de val. Reisfirma’s vragen duizenden euro’s voor nieuwe tickets die ongeldig blijken. Eisen aan gezondheidsverklaringen veranderen elke paar uur. ,,De situatie is verschrikkelijk. Wie met losse tickets reist, is vogelvrij”, aldus Nick van den Bossche.

Van den Bossche (64) en zijn vriendin Ineke van den Heuvel (61) uit Bergen op Zoom zijn sinds dinsdag weer thuis nadat ze drie maanden in Laos verbleven. De coronacrisis maakte dat ze vroeger terug wilden dan gepland. Het werd een horrortrip. Duizenden euro’s armer zijn ze. En in shock over wat ze onderweg zagen. ,,Mensen zijn wanhopig. Ze huilen. Ze schreeuwen. Gezinnen. Een oude vrouw alleen. Er kijkt niemand naar ze om.”

Poll

Een corona-app voor iedereen vind ik uit privacy-oogpunt een heel slecht idee.

Een corona-app voor iedereen vind ik uit privacy-oogpunt een heel slecht idee.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
1135 stemmen