Volledig scherm
De Moerdijkbrug. © ANP

Problemen met electronica opgelost, treinverkeer over Moerdijkbrug hervat

MOERDIJK - De problemen met het spoor op de Moerdijkbrug zijn zaterdagavond opgelost.

Er reden de hele dag minder treinen tussen Breda en Dordrecht vanwege storingen in de elektronica. Deze storingen zorgden er tevens voor dat er tussen Roosendaal en Brussel beperkt treinverkeer was. 

Vanochtend reden vanaf 5.00 uur de eerste treinen over de Moerdijkbrug, na een periode van zeventien dagen waarin werkzaamheden werden verricht aan de spoorbrug. 

Om 9.00 uur werd besloten om één spoor te sluiten, omdat 'het niet lekker liep', aldus Wind. ,,We hebben sindsdien alle tijd gestoken in het zoeken naar de oplossing van het probleem. Dat blijkt niets te maken te hebben met de werkzaamheden, maar met de elektronica."

De Pro-Rail woordvoerder verzekert dat er met man en macht wordt gewerkt aan een zo snel mogelijke oplossing. ,,Het is heel vervelend voor de reizigers. We doen ons uiterste best om weer normaal treinverkeer op gang te krijgen." 

Op de website van de NS staat dat de extra reistijd kan oplopen tot zestig minuten en dat de situatie volgens verwachting rond 19.30 uur weer normaal is. 

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
731 stemmen