Volledig scherm
© ANP

Politiebonden: volgend weekend 'heftigste politieacties ooit, alleen spoedklussen opgepakt'

ETTEN-LEUR - Politiebonden kondigen 'de heftigste cao-acties ooit' aan. Van vrijdagavond 14 september tot en met zondag 16 september worden alleen spoedklussen opgepakt

Volgens de drie gezamenlijke politiebonden zal de oproep #geenspoedgeenpolitie grote gevolgen hebben voor het land. Gesloten politiebureaus, geen ondersteuning bij voetbalwedstrijden en andere grote evenementen, geen toezicht in uitgaansgebieden.

Wel 112

Tijdens het actieweekend wordt alleen het hoogste noodzakelijke politiewerk opgepakt. 112 blijft bereikbaar en politie blijft optreden in ernstige gevallen als geweld, heterdaad, berovingen en levensbedreigende situaties. 

Maar voor overlast, een aanrijding of een burenruzie hoeft niemand te bellen. Waar de grens ligt, wordt bepaald door actievoerende politiemensen. Die liggen al langer met de politietop en het ministerie in de clinch over zaken als werkdruk, arbeidstijden en de organisatie. 

Volledig scherm
© Foto: Ramon Mangold
 1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
  PREMIUM

  Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

  DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

 • Ja (78%)
 • Nee (22%)
5332 stemmen

Poll

Het is hoog tijd dat we bewuster omgaan met ons voedsel.

Het is hoog tijd dat we bewuster omgaan met ons voedsel.

 • Eens (82%)
 • Oneens (18%)
745 stemmen