Volledig scherm
PREMIUM
Tilburg - 28-3-2018 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Hille van der Kaa © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Nieuwsdroogte

Zomer, komkommertijd? We merken er nog weinig van. De Brabantse velden snakken naar water en juist daarom is er van nieuwsdroogte geen sprake. De krant staat er bol van: ‘Grote voorraad zoet water nodig’ (maandag), ‘Juli: heet, heter, allerheetst’ (dinsdag), ‘De kraan hoeft nog niet dicht’ (vrijdag).

De aanhoudende hittegolf vormt deze zomer een vast onderdeel van onze redactievergadering. Zo’n brainstorm gaat alle kanten op. Van de te kleine aardappelen op de boerenvelden, tot de hoogtijdagen van de West-Brabantse zwembaden. Van de discussie over een korte broek op het werk, tot de bloemisten die de bestellingen niet bij kunnen benen. He, wat? Bloemisten die in een hete zomer floreren? Ja. Zo ontdekte onze freelance verslaggever Iris van den Berg. Niet omdat we in deze temperaturen zo graag een bloemetje op tafel zetten, wel omdat het aantal sterfgevallen stijgt. Ziedaar: weer een verhaal over de hoge temperaturen. U leest het volgende week.

 1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
  PREMIUM

  Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

  DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

 • Ja (78%)
 • Nee (22%)
5344 stemmen

Poll

Het is hoog tijd dat we bewuster omgaan met ons voedsel.

Het is hoog tijd dat we bewuster omgaan met ons voedsel.

 • Eens (82%)
 • Oneens (18%)
767 stemmen