Volledig scherm
© Linberg caravans

Linberg: meer dan een kampeerwinkel

Linberg caravans (PARTNERBIJDRAGE)Je krijgt meteen zin in vakantie als je bij Linberg Caravan Centrum in Molenschot binnenstapt. Of je nu met de caravan, tent of het vliegtuig op zonvakantie gaat. In de vakantiewinkel tussen Breda en Tilburg vind je het uitgebreidste assortiment vakantieartikelen. Van wandelschoenen tot de nieuwste badmode. En alles voor op de camping. Maar dat is haast vanzelfsprekend.

Door Timo van de Kasteele

Loop via de toercaravans de winkel binnen en verbaas je over hoe luxe kamperen tegenwoordig kan zijn. “Sommige caravankeukens zijn luxer dan wat mensen thuis hebben”, zegt Dick van den Berg, van Linberg Caravan Centrum. “Dat oubollig is echt niet meer.” Het bedrijf is dealer van de Duitse topmerken Hobby en Knaus en verkoopt naast nieuwe ook tweedehands caravans.

Volledig scherm
© Linberg caravans

Vijftig jaar geleden is het familiebedrijf gestart met de verkoop van stacaravans en kampeerartikelen. Inmiddels is Linberg uitgegroeid tot kampeerwinkel van formaat. Met 30.000 m2 vakantieplezier verspreid over twee locaties. In Molenschot is de kampeerwinkel. Een aantal kilometer verderop, in Hulten, de werkplaats en caravanstalling.

In de kampeerwinkel draait het om beleving. Wie binnenloopt krijgt zin in vakantie. Ook als je niet met de caravan of tent op vakantie gaat. “Wat veel mensen niet weten is dat wij de grootste collectie badmode en wintersport artikelen aanbieden”, zegt Van den Berg. “Ook hebben we een breed assortiment wandelschoenen en kleding.”

Volledig scherm
© Linberg caravans

In de winkel tref je merken als Superdry, Reef, , Meindl, Lowa, BeachLife en Protest. “De tijd van afritsbroeken ligt ver achter ons”, zegt Thomas van den Berg, de broer van Dick. “Tegenwoordig draag je op vakantie dezelfde kleding als thuis. En natuurlijk hebben wij nog altijd speciale, sneldrogende kleding in het assortiment voor de actieve kampeerder.”

Wat Linberg onderscheidt van andere kampeerwinkels is de servicegerichtheid. “Onze medewerkers zijn vakmensen, die beschikken over kennis van zaken om iedere klant maatwerk te bieden. Sommigen zijn al twintig jaar expert op het gebied van voortenten. Op die manier gaan onze klanten altijd met het juiste product naar huis. Klanten waarderen die persoonlijke benadering.”

Een deel van het assortiment is ook op internet te vinden. 

Aanstaande zondag 24 juni is het koopzondag, kijk voor de openingstijden op onze site. Meer info: Linberg Caravan Centrum, Rijksweg 231, 5124 NA Molenschot, Tel: 0161.411246, E-mail: info@linberg.nl, Internet: www.linberg.nl