Volledig scherm
© Mgr. Frencken College

Kiezen voor het Frencken

Mgr. Frencken College (PARTNERBIJDRAGE)Keuzestress of de vrijheid van kiezen? Jongeren hebben veel keuzes beschikbaar op allerlei vlakken. Misschien is de keuze voor een middelbare school wel één van de belangrijkste beslissingen die ze moeten maken? Het is een fundamentele basis voor de rest van hun leven. Daarom is het verstandig om meerdere scholen tijdens de open dagen te bezoeken. Want kiezen doen leerlingen vaak – naast hun schooladvies – op gevoel. En als ouder wil je dat natuurlijk goed geïnformeerd begeleiden. 

Het Frencken leert je kiezen

Het motto van het Open Huis op het Mgr. Frencken College staat in het teken van kiezen, waarbij ouders en kinderen zo goed mogelijk worden geïnformeerd en ze actief beleven wat het Frencken hen kan bieden. Zo wordt kiezen voor de juiste school en opleiding duidelijker en dus gemakkelijker. Ook tijdens de leertijd op het Frencken valt er nog genoeg te kiezen. Dat begint bij het inschrijven voor de brugklas: gaat de leerling voor de brede havo/vwo-brugklas of kiest hij/zij meteen voor de topklas vwo, waarbij je kiest voor Spaans of Future Science?

Kiezen past bij deze tijd

Het onderwijs van het Frencken zorgt ervoor dat de talenten van de leerling goed tot hun recht komen en de leerling beter voorbereid wordt op een vervolgopleiding. Het Frencken biedt een ‘menukaart’ met vernieuwende (extra) vakken, zoals Informatica, Jong Ondernemen en Econasium. Ook zijn er volop keuzes op gebied van taal en cultuur. In het derde jaar kiest een leerling een leerprofiel om zich beter voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Met kiezen wordt leren leuker! Dat is waar een moderne middelbare als het Frencken voor staat.

Kiezen voor het Frencken is ook kiezen voor een modern schoolgebouw

Volledig scherm
© Mgr. Frencken College

Modern onderwijs vraagt ook om een modern gebouw. Het Frencken zit middenin een vernieuwbouw en krijgt al echt vorm. Ervaar het tijdens het Open Huis, dat plaats vindt in de eerste nieuwe vleugel die begin 2019 in gebruik is genomen. Het moderne gebouw is duurzaam (het heeft tripel glas en zonnepanelen) en heeft een goed luchtklimaat (frisse scholen type B). Het nieuwe Frencken is heel licht en transparant, wat je meteen terugziet in de nieuwe aula en ruime lokalen. De nieuwe grote sporthal met tribune is ook al in gebruik en ook in het auditorium kun je plaats nemen.

Maar het nieuwe Frencken is nog niet af en bezoekers kunnen daarom een nog beter idee van de prachtige vernieuwbouw krijgen, door het Nieuwbouwplein te bezoeken. Er is een presentatie te zien met uitleg van de projectontwikkelaar en je kunt met een Virtual Reality-bril alvast ‘rondlopen’ in het nieuwe schoolgebouw zoals het in schooljaar 2019-2020 ook echt staat.

Een nieuw begin: op naar de brugklas!

Volledig scherm
© Mgr. Frencken College

Op het Frencken is het belangrijk dat leerlingen in eigen woorden en uit eigen ervaring vertellen hoe het is op de school en wat er allemaal bij komt kijken. Zij vertellen dat in filmpjes op het YouTube kanaal van het Frencken en in de Open Huis-krant Bruggers voor Bruggers’. Ervaar het zelf tijdens het Open Huis: onze leerlingen én docenten maken de bezoekers graag wegwijs op de verschillende pleinen. Er zijn diverse themapleinen te bezoeken, waar gekozen kan worden uit actieve, uitdagende of mysterieuze opdrachten. Terwijl de toekomstige leerlingen een indruk krijgen van de sfeer, en de verschillende lessen, krijgen ouders de informatie die voor hen belangrijk is.

Kortom: er is genoeg te kiezen en te beleven op deze vernieuwde en moderne havo/vwo school!

Het Open Huis van het Mgr. Frencken College in Oosterhout vond 15 en 16 februari jl plaats. Bekijk hier een terugblik.

Benieuwd naar het eerste verhaal?

Benieuwd naar het vorige verhaal?