Volledig scherm
© Linda van der Giesen

John F. trekt hoger beroep in zaak Zevenbergse Linda van der Giesen in

ZEVENBERGEN - John F., die veroordeeld werd voor de moord op de Zevenbergse Linda van der Giesen, heeft zijn hoger beroep ingetrokken. De zaak zou binnenkort voor de rechter komen. Een woordvoerder van het gerechtshof in Den Bosch heeft dat zaterdag bevestigd.  Waarom hij zijn hoger beroep op de valreep heeft ingetrokken, is niet bekend. Zijn advocaat was zaterdag niet bereikbaar voor een toelichting.

F. schoot Van der Giesen, zijn ex, enkele jaren geleden dood op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Daarop werd F. veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging.  

Over het vervallen van het hoger beroep zegt advocaat Peter Schouten namens zijn cliënt, Edwin Wangsakrama, de vader van het ten tijde van de moord 4-jarige zoontje van Van der Giesen: “Het is goed zo.“ 

Seksisme

De zaak rond Van der Giesen is daarmee nog niet helemaal afgedaan. Schouten wil namens Wangsakrama de politie aansprakelijk stellen en een schadevergoeding. Hij heeft bewust het hoger beroep afgewacht om daarna actie te ondernemen tegen de politie. 

Volgens hem is Van der Giesen, die lange tijd gestalkt werd, onvoldoende beschermd door de politie. Het is iets wat hij in meerdere zaken ervaart. “Er is toch een vorm van seksisme van dat die vrouwen het ook wel aan zichzelf te wijten hebben. Maar natuurlijk is er geen politieagent die zegt nadat er geschoten is: dat verdiende ze. Dat wil ik wel benadrukken.“

Inschattingsfout

Eerder stelde een onafhankelijke commissie al vast dat er een inschattingsfout is gemaakt door de politie. Van der Giesen had kort voor haar dood aangifte tegen F. gedaan van bedreiging en stalking en had de politie ook verteld dat hij vermoedelijk een wapen had. De politie trad echter niet op. De fouten werden onder meer aan bureaucratie toegeschreven. 

Poll

In de supermarkt voel ik me nu niet meer op mijn gemak.

In de supermarkt voel ik me nu niet meer op mijn gemak.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
91 stemmen