Volledig scherm
© Johan Wouters

Het op één na goedkoopste rondje van Nederland? Dat geef je op een terras in Breda!

BREDA – Voor een goedkoop rondje op een terras moet je in Breda zijn. De gemiddelde prijs voor een rondje op de Bredase terrasen is het op één na goedkoopste in Nederland. Alleen de terrassen in Zwolle zijn een fractie goedkoper.

Dat blijkt uit onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Het bureau vergeleek de prijzen van een rondje in de 21 grootste steden in Nederland. Een rondje bestond uit twee koffie, twee fris, twee bier en twee glazen rosé.

Duurder

In Zwolle telt een terrasganger voor deze bestelling gemiddeld 21 euro neer. In Breda is het zelfde rondje iets duurder, 21,15 euro. Amsterdam is opnieuw de duurste terrasstad. Hetzelfde rondje kost op een terras in de hoofdstad gemiddeld 24,25 euro.

In alle onderzochte steden zijn terrasgangers meer kwijt dan vorig jaar. Gemiddeld zijn de acht drankjes 2,2 procent duurder dan in 2016. Dat komt door stijgende personeelskosten en een hogere inkoopsprijs van bier.

Goed nieuws voor de terrasgangers in Tilburg en Eindhoven want daar stegen de prijzen het minst hard en betaal je respectievelijk 22,08 euro en 21,40 euro. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
  PREMIUM
  PTSS

  John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

  MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
8-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-2
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
15'
0-0
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

 • Eens (70%)
 • Oneens (30%)
1389 stemmen