Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Eigenaar dolle herder smeekt: 'Schiet mijn hond dood!'

OUD GASTEL - Een man uit Oudenbosch is vrijdagmiddag aan de Heinsbergsestraat in Oud Gastel gewond geraakt nadat hij door zijn eigen Duitse herder was aangevallen.

 De hond was door het dolle heen en hing zeker twaalf minuten aan de hand van zijn hevig geschrokken eigenaar. In pure wanhoop riep hij de politie toe om de hond dood te schieten. Daarvoor waren uiteindelijk vijf schoten nodig.

De hond van ongeveer anderhalf jaar oud is volgens een politiewoordvoerster helemaal doorgedraaid. 

Vangstok

,,Eerst hebben we geprobeerd om het probleem humaan op te lossen. Er was een dierenkliniek vlakbij, dus probeerden we de herder te vangen met een vangstok. Maar dat lukte niet. Wachten op een verdovingsgeweer zou te lang duren. Daarom is besloten om de hond dood te schieten’, aldus de woordvoerster.

De eigenaar smeekte daar zelf ook om. Zijn huisdier heeft de Oudenbosschenaar zeker twaalf minuten in zijn greep gehad. De man, van wie de hand intussen ernstig gewond was, werd zelfs naar een weiland toegetrokken door de dolle herder. 

Uitgeschakeld

Een eerste schot zorgde er voor dat de Duitse herder los liet, maar daarna zette de hond, ondanks zijn verwonding, meteen de aanval weer in. Pas na nog eens vier schoten was het huisdier uitgeschakeld.

Zijn eigenaar is met verwondingen aan beide armen naar het ziekenhuis gebracht.

Poll

Ik wacht met het boeken van mijn zomervakantie naar het buitenland.

Ik wacht met het boeken van mijn zomervakantie naar het buitenland.

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
479 stemmen