Volledig scherm
© anp

Drie mannen opgepakt voor hennepteelt, kwekerijen geruimd in West-Brabant

Bergen op Zoom/ Hoogerheide/ Sint Maartensdijk – De politie heeft dinsdag in Bergen op Zoom, Hoogerheide en Sint Maartensdijk (Zeeland) meerdere hennepkwekerijen geruimd. Drie mannen zijn aangehouden. In totaal zijn er 1168 hennepplanten geruimd.

In een woning aan de Westpoort in Sint Maartensdijk werd een professionele hennepkwekerij gevonden. In vier kweekruimtes vond de politie 844 oogstrijpe hennepplanten. Uit sporen bleek dat er minimaal één keer eerder was geoogst. In de omgeving van de woning is de bewoner aangehouden. Hij wordt ook verdacht van stroomdiefstal. De bewoner is verhoord en krijgt een proces-verbaal.

Einde huurcontract

In dezelfde plaats vond de politie in een woning aan de Wilhelminastraat een ontmantelde hennepkwekerij. Alle goederen en een kleine hoeveelheid hennepplanten werden in beslag genomen. De verdachte moet zich later deze week op het politiebureau melden. De woningstichting overweegt het huurcontract met de bewoner te beëindigen.

Hoogerheide

In een woning aan de Parmentierlaan te Hoogerheide werd op de zolder een kwekerij met 180 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. De aanwezige bewoner is opgepakt en zijn auto is in beslag genomen. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. De woningstichting  zegde per direct de huur van de woning op.

Bergen op Zoom

In een woning aan het Narcissenveld te Bergen op Zoom werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met daarin 150 grote hennepplanten. In het huis was niemand aanwezig. De hennepkwekerij is ontmanteld en de kwekerijspullen zijn in beslag genomen. De verdachte van deze hennepkwekerij wordt op een later moment verhoord. In woning was eveneens sprake van stroomdiefstal. De woningstichting zegde ook hier het huurcontract met de bewoner op. 

Poll

De excuses van de premier over het handelen van de overheid tijdens de Holocaust zijn just in deze tijd zinvol.

De excuses van de premier over het handelen van de overheid tijdens de Holocaust zijn just in deze tijd zinvol.

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1317 stemmen