Volledig scherm
Een boer sproeit water over het land tijdens deze warme dagen. © Robin Utrecht

Beregeningsverbod uitgebreid

De aanhoudende droogte heeft ertoe geleid dat waterschap Brabantse Delta het onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in West-Brabant heeft uitgebreid.

Vanaf donderdag geldt ook een verbod om water te onttrekken uit sloten, beken en andere watergangen in de stroomgebieden van de Bijloop, Oude Bijloop en Turfvaart in Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert. Hierdoor kunnen de boeren niet overal landbouwgronden beregenen.

Dongevallei

In diezelfde gemeenten ligt het stroomgebied van de Brandse vaart. Uit die vaart en zijbeken ervan is het onttrekken van water voor de bereniging van grasland niet meer toegestaan. Hetzelfde geldt voor het stroomgebied van de Dongevallei. Die ligt in de gemeenten Tilburg, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout en Breda.
Sinds 21 juni golden er al onttrekkingsverboden voor de stroomgebieden Kibbelvaart, Lokkervaart en Bosloop en De Wouwse gronden.

Schade

Alle verboden duren tot een nog nader vast te stellen tijdstip, zo laat het waterschap weten.
Door de lage waterstand kan er schade optreden aan oevers en kaden en stijgt de kans op sterfte van dieren en planten in watergangen. 

 1. Wietkweker zwaar onder invloed van drugs als politie binnenvalt in Steenbergen: ‘Hij flipte helemaal en kon niet stoppen’

  Wietkweker zwaar onder invloed van drugs als politie binnenvalt in Steenber­gen: ‘Hij flipte helemaal en kon niet stoppen’

  STEENBERGEN - In een woning aan de Kapelaankockstraat in Steenbergen heeft ambulancepersoneel bij toeval een wietkwekerij gevonden toen ze op een melding afging van een bewoner die door het lint ging. De bewoner was zwaar onder invloed van drugs en knalde in zijn woning overal tegenaan. Uiteindelijk verwondde hij zichzelf zo erg dat hij met een ambulance is afgevoerd.
 2. Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen
  UPDATE + VIDEO

  Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen

  DEN BOSCH/OSS - Drie personen zijn zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A59 van Den Bosch naar Oss. In eerste instantie leek sprake te zijn van twee dodelijke slachtoffers. Bij het bergen van het voertuig werd duidelijk dat drie mensen in de uitgebrande auto zaten. Op dit stuk van de A59 zijn in minder dan een jaar tijd al drie ernstige ongelukken gebeurd. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar het wegdeel.

Live Voetbal

home logo De GraafschapGRA
RUST
0-0
FC UtrechtUTR
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo ExcelsiorEXC
EINDE
2-1
FC EmmenEMM
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
5-0
NAC BredaNAC
away logo

poll

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

De KNVB heeft voetbalclub Hoge Vucht terecht uit de competitie gezet

 • Eens (96%)
 • Oneens (4%)
957 stemmen