Suzanne de Cocq
Volledig scherm
Suzanne de Cocq © Suzanne de Cocq

Zuid-Beijerlandse zet zich in voor Pink Ribbon

Twee jaar na de diagnose en behandeling van borstkanker trekt de Zuid-Beijerlandse Suzanne de Cocq (40) de wandelschoenen aan voor de van Dam tot Dam-wandeltocht in Amsterdam. Het begon jaren geleden met het idee om samen met haar vriendinnen zo'n wandeling te maken en het mondde uit in een inzamelingsactie voor Pink Ribbon.

De groep van twintig vriendinnen heeft afgelopen tijd meer dan 14.000 euro opgehaald. ,,Ik had wel verwacht dat we wat geld gedoneerd kregen, maar dit is wel heel bizar. Het startdoel was 5000 euro, maar ik heb er op een gegeven moment 10.000 van gemaakt.'', zegt ze trots. Behalve donaties via internet, heeft de groep ook andere acties bedacht. ,,Zo organiseerde ik een muziekquiz op de school van mijn 6-jarige dochter. Daar haalden we ongeveer duizend euro op.'' Ook tijdens de Trekkertrek en Koningsdag wisten de dames behoorlijk wat geld op te halen voor het goede doel.

De wandeltocht was voor De Cocq zelf een leuk doel om zich in vast te bijten. ,,Het heeft me wel veel energie gekost en het is zeker niet makkelijk geweest, maar het is fijn dat ik dit met mijn vriendinnen kan doen. De wandeling vandaag wordt een feestje en een mooie afsluiting van een periode van actie voeren voor Pink Ribbon. Ik heb er ontzettend veel zin in.''